• Nagyon sok fürdőben lesznek hosszabb-rövidebb karbantartási szünetek az ősz hátralevő részében.

  • Nem árt tájékozódni, nehogy olyan fürdőbe menjünk, ami zárva tart.

Két nagy karbantartási szezon van a termálfürdőkben. Az egyik az év legelején, januárban, februárban és/vagy valamikor a tavasz folyamán, a másik pedig ilyentájt ősszel. Ez egyes esetekben csak egy-egy medence, vagy éppen a szaunarészleg lezárását jelenti, olykor viszont a komplett fürdő, esetleg még a hozzá kapcsolódó hotel is zárva tart.

Összegyűjtöttünk néhány fürdőt, ahol karbantartás várható a következő hetekben, hónapokban. Érdemes átfutni a listát, nehogy fürdés helyett csak egy zárt kaput nézegethessünk.

 

Karbantartás termálfürdő üres medence

Barcsi Gyógyfürdő: a fürdő kültéri élménymedencéje az éves karbantartás miatt nem fog üzemelni október 2-tól 6-ig.

Budapest – Csepeli Strandfürdő: a téli átállás miatt szeptember 25-től zárva lesz a fürdő. A nyitás pontos időpontját még nem lehet tudni, de előreláthatólag október közepéig tartanak a munkálatok.

Bükfürdő: az élményfürdő részleget (II. zóna) érintő munkálatokat tartanak november 7-8-9-én. Ez nem azt jelenti, hogy el kell halasztani a Bükfürdőre tervezett utazást, ugyanis a gyógyfürdő (I. zóna) és a szaunavilág (III. zóna) ekkor is a vendégek rendelkezésére áll.

Debrecen: az Aquaticum termálfürdő kültéri medencéje nem fog üzemelni szeptember 25. és október 2. között. A vendégek október 3-tól vehetik újra birtokba a termálmedencét.

Demjén: október 9-12. között a Cascade Barlang- és Élményfürdő zárva tart. Ugyanakkor a termálfürdő ebben az időszakban is üzemel majd a megszokott nyitvatartás szerint, valamint a fürdőhöz kapcsolódó szálloda is nyitva lesz.

Eger: a termálfürdő Fürdőháza szeptember 18. óta zárva van, a karbantartási időszak egészen október 12-ig tart. Október 16-tól az 5-ös számú felnőtt élménymedence lesz zárva, s majd október 20-tól használható újra.

Egerszalók – Saliris Resort: sem a fürdőrészleg, sem a szálloda nem működik majd október 9-től 13-ig. Medencezárás október 8-án (vasárnap) 22 órakor lesz, a nyitás pedig október 14-én (szombaton) 10 órakor. Előfordulhat, hogy a nyitás napján a medencék hőmérséklete még nem éri el a maximális hőfokot.

Gyula: az 50 méteres úszómedence sátorépítés miatt nem lesz nyitva szeptember 25-től október 1-ig.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: október 9. és 13. között a szokásos karbantartási munkálatok miatt zárva lesz a fürdő. Október 14-én, szombaton nyitnak ki újra.

Mórahalom: a termálfürdő szaunarészlege szeptember 25-29. között tart zárva.

Sárvár: felújítási és karbantartási munkálatok miatt jelenleg az egyik élménymedence zárva van, majd október 6-tól használható újra. December 20-22-én pedig az úszómedence nem fog üzemelni.

Siófok: a Galerius Fürdő már a hónap eleje óta zárva tart, szeptember 25-én, hétfőn nyitnak ki újra.