A zalakarosi Gránit Gyógyfürdőbe az idén már több mint 400 ezren váltottak belépőjegyet – írja az MTI hírére hivatkozva a Turizmus Online. A korábbi évekhez képest több családos vendég kereste fel a termálfürdőt, amit jelez az is, hogy a fentieken felül 100 ezer hat éven aluli gyermek is megfordult a zalakarosi létesítményben, számukra a belépés díjtalan volt.

Augusztusban a korábbi év hasonló időszakához képest tíz százalékkal több vendéget regisztráltak. A fürdő vezetősége a kedvező időjárás mellett az új, családbarát fejlesztéseknek tulajdonítja a növekvő vendégforgalmat. A felméréseik szerint a zalakarosi termálfürdőbe érkezők 60 százaléka családostul érkezik, 70 százalékuk pedig magyar. A külföldről érkezettek közül az osztrák és német vendégek dominálnak, majd a csehek, szlovákok, lengyelek és az oroszok következnek. Burján Richárd, a gyógyfürdő vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az eddigi kedvező fogadtatás miatt jövőre tovább folytatják a családbarát beruházásokat.

Zalakaros növekvő népszerűségét mutatja az is, hogy a Zalai Hírlap által indított „Zala megye legkedveltebb üdülőhelye” megmérettetésen az első helyen végzett a fürdőváros.