• Egy termálvizű tavat is kialakítanak a Zala Springs következő fejlesztési ütemében.

  • Az idegenforgalmi központra összességében 77 milliárd forintot költenek.

A Zala megyei Zalacsányt kevesebb mint ezren lakják, így hamarosan több lehet itt a turista, mint az állandó lakos. A Hévíztől légvonalban 7 kilométerre, közúton nagyjából 12 kilométerre nyugatra található településről újabban a Zala Springs golfcentrum, valamint az ennek részét képező – 2014-ben átadott – Batthyány Kastélyszálló kapcsán lehetett hallani.

A Napi.hu friss cikke szerint a Széles Gábor tulajdonában lévő Zala Springs eddigi fejlesztésére mintegy 9 milliárd forintot fordítottak. A fő attrakciót az ország eddigi egyetlen nemzetközi színvonalú golfpályája jelenti. Ennek az első fejlesztési üteme idén októberben lezárult.

Jövőre viszont újabb beruházás kezdődik a Zala Springsben, ezeknek a teljes értéke 250 millió euró, azaz nagyjából 77 milliárd forintra tehető, amivel a Napi.hu szerint Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb turisztikai beruházása lesz.

Ami érdekes, hogy hamarosan egy fürdésre is alkalmas termálvizes tavat is kialakítanak ezen a területen, ami mellett egy ötcsillagos szálloda is épül. (A termálkút adott, hiszen a Batthyányi szállóban is van termálvizes medence). Ezen felül 500 lakóegység – lakások, villák vegyesen – wellness központ, éttermek is épülnek.

A golfcentrumhoz kapcsolódó, eddig megépült apartmanokat egyébként 80 százalékban külföldiek vásárolták meg. A golfpálya pedig elsősorban a környező országok golfosait vonzza. Például a hatezer regisztrált szlovéniai golfozóból eddig ezren látogattak el a zalacsányi pályára.

Zalacsány termáltó