• Elindítják a nagyszénási termálvíz gyógyvízzé történő nyilvánításának a folyamatát.

  • Idén eddig rekordforgalmat ért el a nagyközség termálfürdője.

A Békés megyében, azon belül Orosháza közelében található Nagyszénáson még 1954-ben találtak termálvizet, az első fürdőjük pedig az 1960-as évek elején nyílt meg. Később a fürdő állaga olyannyira leromlott, hogy be kellett zárni. Viszont 2015 végén – 15 évnyi szünet után – egy teljesen új termálfürdő, a Nagyszénási Parkfürdő nyitotta meg a kapuit.

A nagyszénási termálvíznek sokan eddigi is számos kedvező hatást tulajdonítottak, de hivatalos igazolás erről nem állt rendelkezésre. Ebben hozhat változást az, hogy a Beol.hu tudósítása szerint a tegnapi képviselő-testületi ülésen bejelentették: kezdeményezik a termálvíz gyógyvízzé történő nyilvánítását. A fürdő további fejlesztése során ugyanis a gyógyászat kapna nagy hangsúlyt.

Még a múlt havi testületi ülésen elhangzott az is, hogy a 2018-as év eddigi részében nagyon jól alakult a Nagyszénási Parkfürdő vendégforgalma. Szeptember 30-ig 31 400-an keresték fel a termálfürdőt, ami ezer fővel több, mint a 2017-es, egész évi forgalmuk. Ezzel párhuzamosan az árbevételük 570 ezer forinttal nőtt.

Nagyszénási termálfürdőA három évvel ezelőtt megnyitott fürdőben szabadtéri medencék találhatók, de egész évben várják a fürdőzőket. A Parkfürdőben a medencék mellett szauna is működik, valamint masszázst is igénybe lehet venni. A jegyáraik pedig még mindig rendkívül kedvezőek, egy felnőtt belépő 1000 forintba kerül, a diák és nyugdíjas jegy ára pedig csak 600 forint. Ráadásul ebből a helyi lakosok 30 százalékos, a térségben élők 10 százalékos kedvezményt is kapnak.