Novemberben több olyan uniós pályázatról döntés született, ami termálfürdők közelében működő szállodákat is érint. A hotelek általában bővítési, felújítási munkálatokra nyertek forrásokat. A támogatások az észak-magyarországi, az észak- és dél-alföldi, valamint a dél-dunántúli régiókat érintik. Összességében 11 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő támogatásra pályázhattak a szálláshelyek, aminek a tízszeresére érkeztek be pályázatok. A döntéseknél figyelembe vették, hogy a leendő fejlesztések kiemelt turisztikai forgalmat bonyolító központokban valósulhassanak meg.

A pályázatot nyert projektek közül összegyűjtöttük azokat, amelyek termálfürdővel rendelkező településeket érintenek.

Cserkeszőlő: 101 millió forintból bővülhet az Aqua Lux Wellness Hotel.

Debrecen: Az Aquaticum Termál és Wellness Hotel minőségorientált szolgáltatásfejlesztés címén kapott 475 millió forintos támogatást.

Egerszalók: a négycsillagos Mesés Shiraz Hotel (a lenti képen) 469 millió forintot kapott, amiből a szálláshely kapacitását és a wellness-részleget fejlesztik.

Gyula: három fejlesztés is zöld utat kapott. Felújíthatják és bővíthetik a jelenleg háromcsillagos Corvin Hotelt, amire 165 millió forintos támogatást kaptak. A Komló Szálló újbóli megnyitására 422 milliós uniós forrás hívható le. (Erről már korábban írtunk). A Park Hotel felújítására pedig 258 millió forintot kapott a szálló tulajdonosa.

Hajdúszoboszló: két fejlesztés is megvalósulhat. A fürdő szomszédságában az egyelőre „Családi Nyaralás” nevet viselő kétcsillagos szállodaprojekt 499 millió forintot kapott. A Pávai Panziót pedig 30,5 millió forintból fejleszthetik.

Makó: sokat lendíthet, a Hagymatikum termálfürdő forgalmán, ha felépül mellette az – egyelőre ismeretlen nevű – szálloda, amire most ítéletek 489 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást.

Nagyatád: a Viktória Panzió felújítására és bővítésére 132 millió forintot adtak.

Nyíregyháza-Sóstófürdő: a Fürdőház Panziót 61 millió forintból modernizálhatják.

Shiraz Hotel Egerszalókon: bővülhet a wellness-részleg