• Modern fürdő, sokféle medence, minősített gyógyvíz, mindez nyugodt környezetben.

  • Adunk egy olyan utazási tippet, amire talán elsőre nem is gondolna.

A fürdőket kedvelő Vas megyeiek szerencsés helyzetben vannak, hiszen a térség bőven el van látva termálfürdőkkel. Az ország tíz legnagyobb vendégforgalmat bonyolító termálfürdős települése közül kettő is – Bük és Sárvár – a megyében található. A más vidékekről érkezők sokszor ezekkel az üdülőhelyekkel azonosítják Vas megyét, holott vannak még ott felfedezésre érdemes fürdős úti célok.

Az újabb keletű, de az utóbbi években szépen kiépült fürdőhelyek közé tartozik a 10 ezer lakosú Celldömölk. A település nagyjából félúton helyezkedik el Szombathely és Pápa között, vagy akinek így egyszerűbb betájolni: Sárvártól mintegy 20 kilométerre található.

Celldömölk a „fiatalabb” fürdőhelyek közé tartozik, hiszen 2005-ben nyitotta meg kapuit a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő. Ennek viszont az az előnye, hogy nem régimódi, hanem egy modern, nyolcmedencés fürdőről van szó.

Celldömölk termálfürdőA Vulkán név egyébként onnan ered, hogy a vulkanikus eredetű Ság hegy lábánál fekszik a város. A fürdő vízellátását két termálkút biztosítja, mindkettő magas – 3000 mg/liter feletti – ásványianyag-tartalmú termálvizet ad. A víz gyógyhatását 2007-ben igazolták, így gyógyvíznek számít. Porckopás, mozgásszervi panaszok enyhítése, műtétek utáni rehabilitáció, derékfájás esetén is jó hatású lehet a celldömölki gyógyvíz.

Celldömölk gyógyvízA Vulkán Fürdő egész évben nyitva tart, fedett és szabadtéri részleggel egyaránt rendelkezik, a vendégek gyógyvizes medencék, élménymedence, gyermekmedencék és úszómedence közül válogathatnak. A fürdőben a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések, de wellness kezelések és masszázsok is elérhetők.

Celldömölki termálfürdőA létesítmény és környéke 2016-ban gyógyhely címet kapott. Ez tulajdonképpen egy minőségi garanciát jelent az ide érkező, gyógyulni vágyó vendégek számára.

Celldömölki termálfürdő VulkánfürdőAz újabb termálfürdők esetében olykor kényes kérdés a megfelelő minőségű és mennyiségű szálláskapacitás megléte. Az országban járva sokfelé szembesülhetünk azzal a problémával, hogy hiába találtunk egy szimpatikus termálfürdőt, normális szálláshely nincs a közelében.

Szerencsére erre Celldömölkön idejében gondoltak. 2014-ben adták át a több mint egymilliárd forintból a fürdő közvetlen szomszédságában felépült JUFA Vulkán Fürdő Resort**** szállodát. Az osztrák tulajdonú JUFA szállodalánchoz tartozó hotelben összesen 40, modern berendezésű, erkélyes, vagy teraszos szobával várják a vendégeket.

Celldömölk JUFA HotelA szállásdíj magában foglalja a termálfürdőbe való díjmentes átjárást, beleértve ebbe a szaunavilág szolgáltatásait is. A négycsillagos hotel vendégei ingyen használhatják a vezeték nélküli internetet és a szálloda saját vendéglővel és kávézóval is rendelkezik.

Celldömölk JUFA HotelKattintson ide és a honlapjukon további fotókat és információkat találhat a hotelről.

A kempingezés kedvelői számára is jó úti cél lehet Celldömölk, hiszen a szállodához, valamint a fürdőhöz egy kemping is kapcsolódik. A négycsillagos JUFA Vulkán Kemping Resortban 56 lakókocsi-beállóhely, 102 sátorhely és 18 állandó kempingezőhely áll a vendégek rendelkezésére.

A kempinggel kapcsolatos minden további tudnivalót megtalál ide kattintva.