Igalon a gyógyvízből készült termékekben, Csisztapusztán kisvasútban, Csokonyavisontán pedig a fürdő fejlesztésében látnának kitörési lehetőséget.

Egy felmérés szerint az ország többi részéhez képest viszonylag kevesen választják úti célul Somogy megyének a Balaton parton kívüli részeit. A Somogy Tv összeállítása szerint a belső somogyi területeket a gyógyturizmus lendíthetné fel, hiszen több, kiváló gyógyvizű fürdő is található a megyében. A helyi televíziónak Zimmermann Árpád, az Igali Gyógyfürdő igazgatója arról beszélt, hogy ma már önmagában a termálvíz nem elég. Olyan szolgáltatásokat kell nyújtani, amelyek egyedülállóak a térségben. Az igali fürdőigazgató utalt arra, hogy a helyi gyógyvízből készítendő termékek – fürdősó, habfürdő, krém – gyártását tervezik. A fürdőben pedig olyan új szolgáltatásokat vezetnek be, mint a gyógytorna és az iszapkezelés.

A megújult igali fürdő

A megújult igali fürdő

A Buzsákon található Csiszta Fürdő nemrég új, fedett résszel bővült (erről itt olvashatnak), jelenleg pedig egy fedett kültéri medence építési munkálatai zajlanak. Kara Lajos buzsáki polgármester szerint a turisták komplex szolgáltatásokra vágynak. Fontos lenne például a Balatonfenyves-Csiszta kisvasút újraindítása.

A Csiszta Fürdő bejárata

A Csiszta Fürdő bejárata

A Somogy megye déli részén fekvő Csokonyavisonta fürdőjében már tíz éve esedékes lenne egy komolyabb beruházás, hogy versenyképesebbé váljon a létesítmény. A helyi polgármester elmondása szerint még így is viszonylag sok külföldi látogatja a gyógyfürdőt. A teljes éves 80 ezres vendégforgalmuknak ugyanis 45 százalékát a más országokból – Ausztria, Németország, Horvátország – érkező vendégkör adja. A fejlesztések elmaradása miatt azonban jelentős mértékben már nem növelhető ez a vendégszám.