Jelentős fejlesztés történt a Somogy megyei Buzsákon található Csiszta Fürdőben. A létesítmény 150 millió forintos beruházással – nagyrészt uniós forrásból –  új fürdőépülettel bővült. A fejlesztés révén mostantól beltéri medence, új szabadtéri fedett medence, szauna, masszázsszoba és orvosi szoba is található a fürdőben, amely húsvétkor nyitja meg a kapuit. A beltéri medence révén mostantól az eddigi szezonális működés helyett egész évben nyitva tarthatnak.

A Csiszta Fürdő bejárata

A Csiszta Fürdő bejárata

A Csiszta Fürdő a kevésbé ismert hazai termálfürdők közé tartozik, pedig nincs eldugott helyen, a Balaton déli partjának közelében, Fonyódtól mindössze 5 kilométerre található. Igaz, az elmúlt években különösebben látványos fejlesztések nem valósultak meg a létesítményben, ezért amolyan retró fürdőként működött. A Csiszta Fürdő kénes, szénsavas vize minősített gyógyvíz. A kedvező hatását jól szemlélteti, hogy az egyszerű kialakítású fürdőbe nyaranta rengeteg visszatérő vendég érkezik Németországból.

Buzsák Csisztapuszta nevű településrészén található fürdő fejlődésének az egyik gátja, hogy a közeli Fonyóddal csak egy földút köti össze, – aszfaltos úton 20 kilométeres kerülőt kell tenni –  viszont a várakozások szerint hamarosan megtörténik ennek is a burkolása.