Akik termálos üdülésük alatt ellátás nélküli apartmant bérelnek, vagy éppen üdülőjük van valamelyik gyógyfürdős településen, azoknak fontos szempont lehet, hogy van-e a közelben diszkontáruház.

A kis községekbe felhúzott hatalmas termálfürdőknél nem érdemes ilyenekre számítani, – ilyen például Kehidakustány – de sok esetben a nevesebb fürdőhelyeken sem találni nagyobb áruházat, nem, hogy diszkontot (jó példa erre Zalakaros).

Kiindulási pontkén megnéztük tehát az Aldi, Lidl, Penny Market szentháromság termálfürdős lefedettségét.

Három olyan, gyógyfürdőjéről ismert település is van, ahol mindhárom áruházlánc képviselteti magát. Ezek a fürdővárosok sorába frissen belépett Bonyhád, valamint a gyógyvíz szempontjából szintén nem túl régi múltra visszatekintő Pápa. Ugyancsak mindhárom áruház jelen van Gárdonyban, illetve annak az agárdi városrészén, ahol a termálfürdő is található.

Hajdúszoboszló alapvetően jól ellátott, hiszen Aldiban és Penny Marketben is vásárolhatnak az ott üdülők. Lidl és Penny is van Dombóváron – igaz ott a gunarasfürdői rész kissé messze esik a várostól – Kisújszálláson, Nagykátán, Sárváron, Szigetváron. Csak Lidl van Mezőkövesden. Penny Market pedig Barcson, Celldömölkön, Kapuváron, Lentiben, Marcaliban és Tamásiban.