• Jövő nyárra megszépülhet a Széchenyi utca, ami kényelmesebb közlekedést biztosítana mind a gyalogosok, mind az autósok számára.

  • Kicserélnék a közműveket.

  • Új parkolót is kialakítanának.

A Hévízi Televízió Háttér című műsorának legutóbbi vendége Papp Gábor, a város polgármestere volt. Az apropót pedig az üdülőhely kvázi Fő utcájának, a Széchenyi utcának a felújítása jelentette. A közútkezelő ugyanis 126 millió forintos állami támogatáshoz jutott, amiből az utca 1 kilométeres szakaszát újíthatnák fel. Ez azonban pusztán az aszfaltréteg cseréjét jelentené.

A polgármester szerint azonban jelentős probléma, hogy az utca alatti közművek nagyon elöregedtek, megértek a cserére. Amennyiben pusztán az aszfaltot cserélnék, akkor könnyen lehet, hogy néhány hét múlva valamilyen meghibásodás miatt már bonthatnák is fel a vadonatúj réteget.

A közművek és az aszfaltréteg cseréje mellett viszont egy füst alatt megoldható lenne az elektromos vezetékek és a távközlési kábelek föld alá vitele. Továbbá a forgalmas utca átépítése is. Jelenleg ugyanis nem elég széles az úttest és a sok helyen a járda is nagyon keskeny.

Egyébként erről az utcáról van szó:


A megoldást az jelentené, hogy megszűnne a Széchenyi utca parkolósávja. Az így megszűnő parkolókat pedig úgy kompenzálnák, hogy a víztorony alatt, a Hotel Aquamarin telkének Széchenyi utca felé eső részén egy új, 54 férőhelyes parkolót alakítanának ki.

A beruházás önkormányzatra eső költsége nagyságrendileg 400 millió forint lenne. Ehhez pályázati forrás nem áll rendelkezésre, ezért valószínűleg fejlesztési hitelt fog felvenni a város. Papp Gábor elmondása szerint arra fel kell készülni, hogy nagy felfordulást fog okozni az építkezés, hiszen egyes időszakokban a teljes utcát le kell majd zárni.

Az utca átépítése körülbelül 2-4 hónapot vesz igénybe, ehhez a legideálisabb időszakot 2018 kora tavasza jelentené, azaz pont egy év múlva ilyentájt kezdődhetne az építkezés, s nyárra el is készülne.

Hévíz Széchenyi utca látványtervA lenti videón további látványterveket is megnézhet a felújításról.