• Gőzölgő medencék és zúzmarás padok fogadták a hideg reggelen elsőként érkezőket az egerszalóki termálfürdőben.

  • Aki nem fázós, annak a legnagyobb hidegben is jó választás lehet a Nosztalgia Strandfürdő.

Szilveszter reggelén, amikor még vendégek sem voltak a fürdőben – így láthatjuk az egerszalóki Nosztalgia Strandfürdőt a Bertalan Balázs által készített felvételeken. A cikk végén megtekinthető videó készítője egy évvel korábban is megörökítette a gőzölgő termálfürdőt. A különbség annyi, hogy akkor mínusz 8, a mostani felvételeken pedig mínusz 10 Celsius-fok volt a külső hőmérséklet.

A hatalmas Saliris Resort mellett található, kizárólag kültéri medencékkel rendelkező Nosztalgia Strandfürdő egész évben várja a vendégeket. Ahogy a videón is látható, három medence közül válogathatnak a vendégek. Mindegyiket termálvízzel töltik fel, különbség csak a hőmérsékletükben van: 38-39, 37-38 és 36-37 Celsius-fokos medencék jelentik a választékot.

A fürdő nyitvatartási ideje is meglehetősen vendégbarát, gyakorlatilag minden egyes nap van éjszakai fürdőzés, hiszen vasárnaptól csütörtökig 22:30-kor, pénteken és szombaton 0:30-kor zárják csak a medencéket. Nem véletlen, hogy Egerszalók a legkedveltebb termálfürdős települések közé tartozik.

Egerszalók Nosztalgia Strand télenA videó elején pár pillanatra feltűnik a belépőjegyek árát mutató tábla, az ezen szereplő árak azóta sem változtak. Azaz egy egész napra érvényes belépőjegy teljes áron 1500 forintba, nyugdíjasoknak és 6-14 éveseknek 1200 forintba kerül. Ezekből az árakból egyébként a helyi turisztikai kártyával lehet 10 százalékot faragni. Az autóval érkezők még számoljanak napi 450 forint parkolási díjjal is.

Egerszalók Nosztalgia StrandfürdőAki a videó alapján kedvet kapott a fürdő felkereséséhez, annak érdemes tudni, hogy március 6. és 12. között – hétfőtől vasárnapig – a háromból az egyik medencét karbantartás miatt lezárják.

Érdemes végignézni a fürdőről készült videót: