• Jelentős támogatáshoz jutott Sárospatak, amiből a közel 60 éves múltra visszatekintő termálfürdőjüket fejleszthetik.

  • A jövő év során valósulhat meg a fürdő fejlesztése.

Egy állami támogatás révén a következő időszakban 1,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a sárospataki Végardó Fürdőben. A leendő fejlesztésről egyelőre nem sok konkrétumot lehet tudni, az mindenesetre biztos, hogy a jelenleg csak kültéri strandmedencékkel rendelkező fürdőt fedett részleggel bővítenék.

Korábban már készültek tervek a termálfürdő bővítésére, de nem biztos, hogy ezeket fogják megvalósítani. Az elnyert 1,5 milliárd forintos összeg alapján a konkrét, végleges terveket a következő hónapokban készítik el, s a 2018-as év folyamán valósulhat meg a sárospataki fürdő átépítése.

Végardó termálfürdőA Végardó Fürdő már eddig is 200-250 ezer látogatót vonzott éves szinten, ezzel a környék egyik legfontosabb turisztikai attrakciójának számít. Sárospatakon 1959-ben találtak termálvizet, s nem sokkal később egy kezdetleges fürdő is megnyitotta a kapuit. A fürdőben jelenleg egy nagy termálmedence, egy úgynevezett többcélú medence, élménymedence, gyermekmedence, tanmedence és egy úszómedence található. A fürdő mellett pedig egy kemping is a vendégek rendelkezésére áll.