Új vezérigazgatót kell keresni a termálfürdő élére, miután a jelenlegi cégvezető idén nyáron távozik posztjáról. Burján Richárd 2011-ben került a fürdő élére.

Burján Richárd

Burján Richárd

Kinevezése után három évvel, június 30-án távozik posztjáról Burján Richárd, a Zalakarosi Termálfürdőt működtető Gránit Zrt. vezérigazgatója. A szakember a Karosi Krónika legfrissebb számában azzal indokolja a távozását, hogy vonzó állásajánlatot kapott a zalakarosi – építőipari profilú – Szabadics Zrt.-től.  Burján tulajdonossá válhat a családi részvénytársaságban, igazgatósági tag lesz, valamint a cégcsoporthoz tartozó Szabau Kft. ügyvezetőjeként fog dolgozni.

A hamarosan távozó vezérigazgató beszélt arról is, hogy amennyiben az önkormányzattól felkérést kap, akkor a fürdővel kapcsolatos stratégiai munkában továbbra is szívesen részt vállalna. “Az elmúlt három évben, az előző évtizedek eredményeire és tapasztalataira is alapozva sikerült újrapozicionálni, láthatóvá tenni, növekedési pályára állítani a fürdőt, új, egyértelmű célokat megfogalmazni, melynek megvalósításában jelentős lépéseket tettünk kollégáimmal” – mondta a Karosi Krónikának a vezérigazgató.

Zalakaros a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma tekintetében tavaly az ötödik legnépszerűbb termálfürdős település volt. A belföldi vendégforgalom alapján pedig – Hajdúszoboszló és Hévíz után – a harmadik helyen áll. A termálfürdőben és a környékén az elmúlt időszakban több fejlesztés is megvalósult, illetve folyamatban van. Tavaly átadták a Vízipók-Csodapók gyermek élményfürdő fedett részlegét, valamint ezzel párhuzamosan megújult a gyógyfürdő fedett részlege. Jelenleg a fürdő mellett egy termáltó, valamint hozzá kapcsolódva egy ökopart kialakítása zajlik.