Jól haladnak a Miskolctapolcai Strandfürdő átépítésének a munkálatai, így jó eséllyel a nyári határidőre megnyithat a kilenc éve zárva tartó létesítmény.

A jó időnek köszönhetően a tervek szerint halad a Miskolctapolcai Strandfürdő építése. A munkákat tavaly év végén kezdték el, és a Minap.hu beszámolója szerint heteken belül már a medence vízpróbája is sorra kerülhet. Az elsőként megépülő sportmedence egyszerre fogja kielégíteni a kikapcsolódni és a sportolni vágyók igényeit. A régi öltözőépület területén pedig egy wellness-részleget alakítanak ki, napozóterasszal a tetején.

Szintén ehhez a beruházáshoz kapcsolódik, hogy egy új parkoló is épül a létesítmény mellett. Az építkezés második ütemében pedig egy élményfürdővel bővül majd a komplexum. A Miskolctapolcai Strandfürdő egész évben nyitva lesz.

A tervek szerint a próbaüzem 2014. június 30-án veheti kezdetét, a strand hivatalos átadása pedig augusztusban várható. A jelenlegi területen 1928 és 2005 között működött strandfürdő, amit nyaranta sokan látogattak Miskolctapolca vonzáskörzetéből. A bezárást az tette indokolttá, hogy nagyon leromlott a fürdő állaga, az újbóli megnyitás egy teljes körű átépítés nélkül reménytelen lett volna.

Miskolctapolca, strandfürdő 1966-ban

Miskolctapolca, strandfürdő 1966-ban (Fotó: Fortepan / Tóth Károly)

Miskolctapolcai strandfürdő

A strandfürdő átépítés előtti állapota (Fotó: Minap.hu)

Miskolctapolca strandfürdő

Itt tart most az építkezés (Fotó: Minap.hu)

Miskolctapolcai strandfürdő

Látványterv az új strandfürdőről