• Dunaföldvár nem tud annyit spórolni, amennyit a megemelkedett energiaköltségek miatt kellene.

  • Emiatt kénytelenek a város intézményeit összevonni és decemberben bezárják a gyógyfürdőt is.

A Tolna megyei Dunaföldváron a város képviselő-testületének keddi ülésén tárgyaltak a gyógyfürdő helyzetéről. Ennek kapcsán pedig a létesítmény ideiglenes bezárásáról döntöttek.

Mint az ezzel kapcsolatos előterjesztésben olvasható: „Dunaföldvár Város Önkormányzatának 100 százalékos tulajdonában álló Dunaföldvári Dunaparti Idegenforgalmi Kft. (a továbbiakban: DDI) működteti a helyi fürdőt és a kempinget, valamint biztosítja a fürdőben elérhető gyógyászati szolgáltatásokat. (…) Jelen helyzetben a DDI Kft. Felügyelő Bizottsági ülésén a bizottsági tagok azt javasolták, hogy a Gyógy- és Strandfürdő és Kemping 2022. december 15. napjával már ne fogadjon vendéget és 2023. január 1-től 2023. március 31-ig zárjon be. (…) A nyitásra a felkészülést 2023. március 15-től kezdené meg a fürdő és a kemping.”

Az előterjesztés szerint a DDI-nél jelenleg 9 fő foglalkoztatása történik. A strand és a kemping ideiglenes bezárása esetén a létszámot 6 fővel csökkenteni szükséges azzal, hogy az alapvető infrastruktúra működésének megőrzése érdekében 3 főt biztosítani kell (1 fő 4 óra/nap helyett 2 óra/nap munkaidőben, illetve az ügyvezető 8 óra/nap helyett 4 óra/nap munkaidőben). A kempingben marad 1 fő 8 óra/nap munkaidőben, aki a takarítási munkálatokat is végzi.

A gyógyfürdő bezárásáról az ATV Híradója is beszámolt, amit itt nézhetnek meg: