• Nem most kezdték az energiatakarékos gazdálkodást, ezért semmi nem veszélyezteti a Szarvasi Gyógyfürdő működését.

  • Kedvező jegyárakkal és változatlan kínálattal várják a fürdővendégeket.

Még a múlt héten, november 17-én ülésezett a Békés megyei Szarvas város képviselő-testülete. Ezen Babák Mihály polgármester egy téma kapcsán kitért a település gyógyfürdőjének a működésére is.

Ezt akkor hozta szóba a polgármester, amikor elmondta, hogy az észszerű takarékoskodáson felül nem terveznek megszorításokat. Ugyanis Szarvason nem ma kezdtek energiatakarékosan gazdálkodni, hanem 20-25 évvel ezelőtt. Jó példa erre, hogy a városi intézmények döntő többségét a termálvíz hőjével fűtik, valamint napelemes rendszereket is kiépítettek az évek során.

„Fürdőbezárást sem tervezünk, mert nincs rá okunk” – hangsúlyozta Babák Mihály, majd hozzátette, hogy folyamatosan pályáznak is. Így például több más uszodához, illetve uszodával rendelkező fürdőhöz hasonlóan támogatást kapnak a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságától. Ennek az összege bruttó 12,5 millió forintot tesz ki az idei évre vonatkozóan.

A polgármester megemlítette azt is, hogy a gyerekek úszásoktatásából is vannak bevételeik. Ezt az ülésen nem fejtette ki bővebben, de arról van szó, hogy a Magyar Úszó Szövetség uszodahasználati szerződést között a szarvasi fürdőt működtető társasággal. Ennek révén, az Úszó Nemzet Program keretében az óvodai nagycsoportos és az általános iskolai alsó tagozatos gyerekek tanulhatnak meg úszni a Szarvasi Gyógyfürdő uszodájában. Ez a szerződés jövő év június 30-ig érvényes.

Babák Mihály megemlítette azt is, hogy a tusoláshoz használt víz gázos melegítése helyett is gondolkodnak egy alternatív lehetőségben, ezt is megoldanák a föld alól feltörő meleg vízzel. „Ezek fontos dolgok, eddig nem voltak lényegesek, de most meg kell lépnünk” – tette hozzá a városvezető.

Szarvas Gyógyfürdő

A Szarvasi Gyógyfürdő egyébként semmilyen látványos korlátozást nem vezetett be az elmúlt időszakban. Olyan apróbb változás történt csak, hogy hétköznapokon a szaunákat nem 14 órakor, hanem 16 órakor nyitják meg, de ezzel együtt lehet élni. A belépőjegyek ára pedig még a nyári áremelést követően is nagyon baráti. A teljes árú napijegy 2000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1700 forint. A szauna kiegészítő jegy pedig 800 forintba kerül.

(Csak összehasonlításképpen: a napokban emlegettünk egy dunántúli fürdőt, hogy milyen olcsó lett, de az ottani napijegy drágább ennél és jelenleg a szaunájuk sem üzemel).