2012 nyarán adták át a Nagykátai Gyógyfürdő megújult főépületét. Ezen a hétvégén ennek ünneplik a második évfordulóját. Az egész napos rendezvény június 29-én, azaz vasárnap lesz. Napközben rengeteg szórakozási- és programlehetőség várja  a fürdőzőket: műszeres bőrvizsgálat, ingyenes kézápolás, gyermekprogramok, homokfoci bajnokság és fekve nyomó verseny is lesz.

11 és 13 órakor vízi aerobikot tartanak. 14:30-kor pedig Katus Attila alakreform edzése veszi kezdetét. A programokat 16:30-kor zumbával zárják. A strandfürdőbe ezen a napon is a normál díjszabás mellett lehet belépni, azaz felnőtteknek 1400 forintért, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1000 forintért. A fürdő 9-től 20 óráig lesz nyitva.

Nagykátai termál

A fürdő kültéri része (Fotó: a Nagykátai Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldala)

Mit kell tudni a fürdőről?

Nagykátán a 90-es évek vége óta működik termálfürdő. Fontos momentum volt a létesítmény életében, hogy igazolódott az itt feltörő víz gyógyhatása, valamint 2012 nyara is, amikor fedett részleggel bővült a fürdő, ami azóta egész évben nyitva tart. Autóval a 31-es főúton, vonattal pedig a Budapest-Szolnok vonalon közelíthető meg Nagykáta. A Keleti pályaudvarról óránként indulnak vonatok Nagykáta felé, a menetidő körülbelül egy óra. A nagykátai vasútállomástól 1,8 kilométerre van a strand.  A központból a fürdőhöz kiépített kerékpárút  is vezet.