Az eltöltött vendégéjszakák száma alapján a három legnépszerűbb termálfürdős település között van Bükfürdő. Összegyűjtöttünk néhány érvet, amelyek a Vas megyében található üdülőhely mellett szólnak.

Bükfürdői termálfürdő

Bükfürdői termálfürdő: hatalmas területen fekszik

1. Maga a termálfürdő. Az 1962-es megnyitása óta nagyra nőtt a fürdő, amelyen belül elkülönül a gyógyfürdő és az élményfürdő részleg. Külön-külön belépőjegyek is válthatók ezekbe, így aki csak a gyógyvizes medencében való üldögélésre vágyik, annak nem kell az élménymedencék használatáért is fizetnie, s ez fordítva is igaz. (Mondjuk, aki mindkettőt szeretné, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia: 4300 forint egy felnőtt, komplex jegy).

Bükfürdői jubileum2. A gyógyvíz. Rendkívül magas a büki víz ásványanyag-tartalma. Az összetevők közül kiemelkedik a nátrium-klorid, a kalcium, a fluor, a magnézium, a szén-dioxid. Ezek gyulladáscsökkentő hatásúak, segítik a csontok anyagcseréjét, az izomműködést, valamint a keringést. A gyógyvíz hatékonyságát jól mutatja, hogy sok külföldi visszajáró vendége is van a fürdőnek, akik akár több hétig is az üdülőhelyen tartózkodnak.

Volánbusz Bükfürdő3. Viszonylag jó a megközelítése. Persze ez nagyban függ attól, hogy ki milyen irányból, valamint milyen közlekedési eszközzel érkezik Bükfürdőre. Budapest felől autóval nagyjából 200 km az út, ami viszont nagyrészt autópályán tehető meg. Naponta közlekedik a fővárosból távolsági busz is a településre. Bük települést érinti a Sopron-Szombathely vasútvonal is. (Utóbbinál apróbb kényelmetlenséget okozhat, hogy a megálló nem Bükfürdőn, tehát az üdülőhelyen, hanem Bük településen található).

4. Kirándulási lehetőségek. Aki nem csak fürödni szeretne az sem fog unatkozni Bükfürdőn, hiszen Szombathely 27 kilométerre, Kőszeg 24-re, Sopron 45 kilométerre található a településtől, de nincs messze a Fertő tó és Ausztria sem.

Büki Bornapok

A büki bornapok

5. Programok helyben. Nyaranta rendszeresen szerveznek koncerteket, fesztiválokat a fürdőben és a településen is. Ezek közül is kiemelkedik a Gyógy- és Bornapok gasztrofesztivál, ami idén július 23 és 27. között kerül megrendezésre.