Újra kell gondolni a Szombathelyi Uszoda és Termálfürdő finanszírozását – derült ki a Vas Népe napilap cikkéből. A létesítményt a Vasivíz Zrt. működteti, s ez a cég egyben a megyeszékhely közműszolgáltatója is. Az ettől az évtől érvényes új szabályozás szerint azonban a vállalat alaptevékenységéből befolyó összeget csak a víz- és a csatornahálózatra fordíthatják, azaz a továbbiakban nem finanszírozhatják az uszoda és a termálfürdő veszteségét. Emiatt viszont a tulajdonos önkormányzatnak kellene kifizetnie a Vasivíz Zrt. felé a fürdőkomplexum működtetéséi költségének azt a részét, amit nem fedeznek a belépőjegyek eladásai. A májusi közgyűlésen derült ki, hogy ez az összeg 130 millió forintra rúg.

Szombathelyi Termálfürdő (fotó)

Szombathely városa azonban nem tudja, vagy akarja kifizetni ezt az összeget, nem is kalkuláltak vele az idei költségvetésben. Viszont a közműcégnek sem fogják engedni, hogy a fürdő bezárásával oldja meg a helyzetet. A problémát továbbhárították azzal, hogy találjon ki valamit a helyzet megoldására a működtető cég. Magyarán patthelyzet van kialakulóban, s nem tudni, hogyan oldják meg távlatilag a termálfürdő üzemeltetését.

Mindenesetre ezek a hétvégén rendben megnyitott a fürdő. Az Alpokalja Online fotói alapján pedig szép számmal látogattak a vendégek a termálfürdőbe, illetve a Tófürdőbe is az első igazán forró nyári hétvégén.