Pénteken köszöntötték a Kecskeméti Fürdő gyógyászatának 300 ezredik látogatóját, aki visszatérő vendég és deréktáji panaszai, valamint sugárzó lábzsibbadása miatt kereste fel a fürdőt.

Kecskeméti gyógyászatA Kecskeméti Fürdőben 2011 novembere óta működik gyógyászati részleg. „Az elmúlt 3 évben látogatottságunk és betegforgalmunk a kezdetekhez képest megtöbbszöröződött. Az, hogy ma a 300 ezredik vendéget köszönthetjük, a gyógyászat dolgozóinak számára óriási szakmai elismerés. Igazolva látjuk, hogy munkánk nem hiábavaló, a gyógyulni, regenerálódni vágyók minket választanak” – nyilatkozta Fáy Virág, az Ölelő Kéz Alapítvány Kecskeméti Fürdőben működő gyógyászatának szakmai vezetője.

Ajándékkal fogadták a 300 ezredik vendéget, Rigó Józsefet, aki elmondta, hogy deréktáji panaszai, és sugárzó lábzsibbadása miatt kereste fel a fürdő gyógyászatát. Ehhez beutalót kapott a háziorvosától, majd a gyógyászat reumatológus szakorvosa kivizsgálta és felírta számára a terápiát, aminek keretében masszázson, iszapkezelésen, vízi gyógytornán és fizikoterápiás kezeléseken vehet részt. A jubileumi vendég már régóta jár a gyógyászatra. Mint elmondta: a kezeléseket követően mintha kicserélték volna, de sajnos az ülő munka miatt újra és újra kiújulnak a panaszai.

A gyógyfürdő szolgáltatásokon felül komplex fizikoterápiás ellátást is tudnak biztosítani a lakosság számára a Kecskeméti Fürdőben. A teljes körű reumatológia szakorvosi ellátással a betegek számára a rehabilitáció biztosított.

Mák Kornél kecskeméti alpolgármester annak a véleményének adott hangot, hogy a Kecskeméti Fürdő a szolgáltatásai színvonalával méltó helyet kapott Magyarország leghíresebb gyógyfürdőinek rangsorában. Zámbori Péter, a létesítményt működtető Hírös Sport Nonprofit Kft ügyvezetője pedig ehhez azt tette hozzá, hogy rendkívül jó az együttműködés az Ölelő Kéz Alapítvány és a Kecskeméti Fürdő között, ami egyértelműen növeli a szakmai munka sikerét a gyógyászati részlegen.

Kecskeméti FürdőMire jó a kecskeméti gyógyvíz?
A kecskeméti termálvizet már 1987-ben gyógyvízzé nyilvánították, majd 2012-ben ezt a minősítést az elvégzett orvosi vizsgálatok alapján megerősítették. A jelentős jód és fluortartalmú víz alkalmas a kopásos ízületi betegségek, a Bechterew-kór, ideggyulladások, izomfájdalmak, nőgyógyászati gyulladások kezelésére. A gyógyvíz segíti a műtétek utáni rehabilitációt, jó hatású a balesetek, sérülések utókezelése során.