Nyíregyháza-Sóstófürdőn tavaly szeptemberben SóstóBeerFest néven rendeztek első alkalommal sörfesztivált. Idén apró módosításokkal folytatódik a rendezvény. Alapvetően csak két dolog változik a fesztivált illetően: az időpont és az elnevezés. Szeptember helyett most augusztus 17-20. között kerül megrendezésre, a neve pedig SóstóSerFeszt lett.

Maga az ital nem idegen a helyszíntől, hiszen Nyíregyháza első sörfőzdéjét 1421-ben alapították. A mostani rendezvényen 50 fajta hazai és külföldi sörfajtával várják a vendégeket. ráadásul a sörfesztivállal párhuzamosan fog zajlani Nyíregyházán az országos strandfoci bajnokság is. De lesznek kevésbé hagyományos sportesemények is, hiszen fekvenyomó verseny, kamionhúzás, erőemelés is lesz. Sőt, KGST veterán autók bemutatója és stílszerűen sörivó verseny is szórakoztatja majd a közönséget. A napközbeni programok mellett minden este több koncertet is rendeznek. Fellép Laár András, a Beatrice, Charlie és még sok más előadó.

A rendezvény helyszínét a Sóstófürdőn belül a Parkfürdő biztosítja. A termálfürdő vendégei a napközbeni programokat külön díj fizetése nélkül látogathatják, azonban aki az esti rendezvényen (este 8 óra után) is ott akar maradni, annak belépőjegyet kell váltani. Ennek ára pénteken és szombaton 1200-1200 forint, vasárnap és hétfőn pedig 600-600 forint. A négy estére együtt 2400 forint.

(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).