A bükfürdői termálfürdő megnyitásának 50. évfordulója alkalmából programsorozatot szervez a település az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Ennek alkalmából a fürdőben ötven szolgáltatást 50 százalékos kedvezménnyel kínálnak. Fél áron adják a fürdő vendéglátóhelyei a csapolt sört és 50 forint lesz egy gombóc fagyi. A négy napos rendezvényen ismert előadók is fellépnek: Muri Enikő, Benkő László. Ezen felül csúszdaversenyt, vízi tornát, éjszakai fürdőzést szerveznek, de lesz tűzijáték, hastánc, filmvetítés, tűzoltó bemutató, bűvészshow, zumba, szkander verseny és még sok más program is. Magyarán Bükfürdő igazán kitesz magáért a jubileumán.

A programok augusztus 17-től, azaz péntektől kezdve négy napon át tartanak. Aki nem tud részt venni, de a közelben lakik, az a Szombathelyi Rádió élő közvetítésének segítségével tudja követni a bükfürdői programsorozatot. A helyben lévők pedig a rádió élő kívánságműsorában kérhetnek dalokat.

Bük község mellett 1957-ben több mint ezer méter mélyen találtak termálvizet. A fürdő megnyitására öt évet kellett várni, hiszen 1962. augusztus 19-e óta áll a vendégek rendelkezésére. A fedett fürdőrész 1972-ben készült el. A gyógyfürdő az elmúlt 50 évben jelentősen átformálta a bükiek életét, a település lakosainak jelentős része ma már a turizmusból él.

(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).