• Döcögősen indult a mosonmagyaróvári fürdő idei szezonja, de a kánikula idején már szép vendégforgalmat értek el.

  • Az osztrák vendégek még nagyon óvatosak, de közülük is egyre többen keresik fel a határhoz közeli termálfürdőt.

  • Gyopár Zsuzsanna marketing vezetőt kérdeztük a Flexum Thermal & Spa idei szezonjáról, aki elárulta, hogy hamarosan újabb beruházás is várható a fürdőben.

– Idén május elején nyitott meg újra a Flexum Thermal & Spa. Mennyire indult könnyen a május, a június és milyen volt a főszezon vendégforgalma?
– Az előző szezonhoz hasonlítva az idei fürdőszezon is meglehetősen döcögősen indult. A védettségi kártyához való kötöttség jelentősen nehezítette munkánkat. A vendégek sem voltak teljesen tisztában az éppen aktuális helyzettel, nagy volt a bizonytalanság körükben is. Ahogy emelkedtek az oltási számok, és jöttek az enyhítések, egyre jobban látszódott: az emberek vágynak a közösségi életre, térre, a termálfürdőbe. Napról napra tapasztaltuk, hogy egyre többen mertek eljönni, a családosok is jobban megmozdultak. Ahogy beköszöntött a kánikula és enyhültek a szigorítások úgy robbantunk be a köztudatba. Hihetetlen sokan voltak kíváncsiak a megújult fürdőre, a családosok körében különösen népszerűek lettünk, egész nyáron felnőtt és gyerekanimációs programokkal szórakoztattuk a kicsiket és a nagyokat is. Összességében a vendégforgalmunk jól alakult, azt hiszem a nyári szezonnal nem lehetünk elégedetlenek.

– Mosonmagyaróvár a Covid előtti időszakban nagyon kedvelt volt a német nyelvű vendégek körében. Ők mennyire tértek vissza a fürdőbe?
– Ahogy az tavaly, idén sincsen másképp: nagy a félelem és a bizonytalanság az osztrákok körében. Az utóbbi napokban azonban azt tapasztaljuk, hogy egyre többen jönnek. Bízom benne, hogy a cég kommunikációja és hirdetései is sokat segítenek ebben, és egyre bátrabban mernek utazni az osztrákok is. Azzal is tisztában kell lenünk, hogy osztrák fürdővendégeink száma még közel sincsen a Covid előtti időszakhoz.

– Milyennek ígérkezik a Flexum Thermal & Spa szempontjából az őszi szezon?
– Az őszi, iskolakezdési időszak, mint minden fürdőt, úgy bennünket is érzékenyen érint. Érezhető a nyári családos vendégek visszaesése, s a hirtelen jött hűvösebb idő sem túl biztató. Különböző programokkal próbálunk más korosztályt, vendégkört megszólítani. Elsősorban a gyógyvízre támaszkodva, illetve a komplett gyógyászati részlegünkre, hogy kiaknázhassuk ez ebben rejlő lehetőségeinket. Szállásaink már az őszi szünetre és a karácsonyi időszakra különböző csomag ajánlatokkal, kedvezményekkel, akciókkal készülnek.

– A következő egy évben terveznek valamilyen fejlesztést, beruházást a fürdőben?
– Ahogy azt eddig is tettük, folyamatosan pályázunk különböző támogatásokra, eddig azt mondhatom, hogy sikerrel. Így fürdőnk ismét egy hatalmas beruházás előtt áll. A beruházás célja: egész évben mozgásban maradni, a szezonalitást kiküszöbölni. De ez még legyen meglepetés!

Mosonmagyaróvár Flexum termálfürdő