• A fürdő igazgatója beszél arról, hogy milyen fejlesztéseket terveznek még az idén.

  • Elmondja azt is, hogy minek köszönhetik a vendégforgalmuk megugrását.

Idén lesz tizedik éve, hogy Vancsura Miklós átvette a Sárvári Gyógyfürdő Kft. vezetését. A fürdőigazgató a Sárvári Televízió Pénteki Mozaik című műsorában beszélt a tavalyi évükről, valamint a fejlesztési terveikről.

A vendégforgalom szempontjából vegyesen indult az év, mert tavasszal nem volt mindig túl jó idő, a nyár eddigi részében viszont nagyon jó forgalmat értek el. S igazából a nyári szezon forgalma fogja azt meghatározni, hogy mennyire lehet erős évük a 2017-es.

Tavaly rekordéve volt a sárvári termálfürdőt működtető társaságnak, mind a vendégforgalom, mind az árbevétel és az eredmény szempontjából A társaság üzemi eredménye 560 millió forintot tett ki, ami azt mutatja, hogy nagyon jövedelmezően tudnak működni.

Sárvári Termálfürdő külső medenceAz elmúlt évben 160 millió forint értékű fejlesztés valósítottak meg és az idén is folytatják a beruházásokat. Lebontották a rossz állapotú Kinizsi éttermet, így jóval szellősebbé vált a strandi rész. A gyermekmedencéből két ütemben interaktív vízi játszóteret hoznak létre Sárkányvár néven. Ennek az első ütemét már átadták, a második ütem pedig jövőre készül el.

Modernizálják a 2002-ben átadott fedett fürdőrészleget. Még idén új burkolatot kap az élménymedence és megújul az öltöző. Ezeken felül pedig gépészeti fejlesztések is lesznek a fürdőben.

Vancsura Miklós a termálfürdő elmúlt éveire visszatekintve nagyon fontos lépésnek tartja a családi részleg megépítését. Itt a családok egy légtérben lehetnek úgy, hogy a különféle medencékben mégis mindegyikük jól érzi magát. Vancsura elmondása szerint építészetileg is figyelemreméltó megoldásokat alkalmaztak ebben az új fürdőrészlegben.

S talán ennél is fontosabb, hogy a vendégszám szempontjából is ez hozta meg az áttörést. Nagy szerepe volt abban, hogy 2013 óta folyamatosan emelkedik a fürdő vendégszáma. Az igazgató szerint nem véletlen, hogy később ehhez hasonló koncepció alapján valósítottak meg fejlesztéseket Gyulán és Zalakaroson.

A növekvő vendégforgalom pedig húzta magával Sárvár turizmusát is, amit jól mutat, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a város szálláskapacitása.

Itt lent megnézheti a helyi televízió interjúját. Az igazgató ebben elmondja, hogy annak idején miért jelentett nagy kihívást átvenni a fürdő vezetését és beszél arról is, hogy idén nyugdíjba fog-e vonulni.