• Idén nyáron már harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit.

  • A szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

A termalfurdo.hu a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. A három kategória kialakítására – Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők rendkívül sokszínűek.

A világszinten is egyedülálló termálvízkincsünkre hozzávetőleg 200 fürdő épült, a néhány medencés, időszakosan nyitva tartó fürdőktől a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező komplexumokig.

Tavalyi versenyben három, jellegében teljesen eltérő, az ország egymástól távol eső pontjain található fürdőt szerettek a legjobban, ami jól mutatja a magyar fürdők sokszínűségét.

Év fürdője szavazás2016-ban Az Év Fürdője az ország egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszíne, a világszinten is kuriózumnak számító Miskolctapolca Barlangfürdő lett. Az Év Feltörekvő Fürdője címet a nyár végéig még a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő viseli, ahol négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére. A Csongrád megyei fürdő népszerűségét családbarát voltának is köszönheti.

A legkisebbek közül tavaly az orfűiek voltak a legbüszkébbek, hiszen 2016-ban az Orfű Aquapark szerezte meg A Helyiek Kedvenc Fürdője címet.

Az eddigi évek minden kategóriában szoros versenyt hoztak. A szavazást szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén hozzávetőleg 200 000 szavazó adja majd le a voksát kedvenc fürdőjére.