Sok látogatóval büszkélkedhetett tavaly a megnyitásának ötvenedik évfordulóját ünneplő termálfürdő. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre többen családostul érkeznek Bükfürdőre.

Néhány napja írtunk arról, hogy milyen tervekkel vág neki Bükfürdő az idei évnek. Szeretnék ugyanis növelni a beutazó forgalmat Szlovákiából, Lengyelországból és Oroszországból. Ezzel párhuzamosan pedig a Bükfürdő Card által nyújtott kedvezmények körét is bővítenék.

Az viszont már friss hír, hogy kifejezetten jó évet zárt tavaly a település termálfürdője. Láng Veronika, a fürdőt működtető társaság marketing vezetője az MTI-nek arról számolt be, hogy az elmúlt öt év legmagasabb vendégforgalmát érték el 2012-ben. Ez egészen pontosan 862 322 darab belépőjegy értékesítését jelenti. Nem csak a vendégszám, hanem a gyógyfürdőt működtető – önkormányzati tulajdonú – Büki Gyógyfürdő Zrt. árbevétele is közel öt százalékkal bővült, így meghaladta az 1,6 milliárd forintot.

Láng Veronika elmondta azt is, hogy átalakulóban van a fürdőhely vendégköre, egyre többen érkeznek családostul, kisgyerekekkel, ami a létesítmény fejlesztéseinek is köszönhető. Fontos mérföldkőhöz érkezett a fürdőkomplexumban 2011-ben megnyitott új szaunavilág is, amely a napokban fogadta az 50 ezredik látogatóját. Az ott dolgozó szaunamesterek pedig már több alkalommal is bizonyítottak a Szauna Szeánsz Oscar nevű megmérettetésen. Ezt mutatja, hogy a versenyen indult nyugat-magyarországi szaunamesterek közül a legjobb ötből hárman Bükfürdőn dolgoznak.

Bükfürdő: az ünnepi időszakokban napi 2000-2500 vendége is volt a fürdőnek.