A fürdőhely idén kiemelt figyelmet fordít a szlovák, a lengyel és az orosz beutazóforgalom növelésére. A belföldi vendégeket is érintő hír pedig az, hogy bővül a Bükfürdő Card elfogadói köre.

A Vas megyei fürdőhely idei tervei között fontos szerepet kap, hogy tovább növeljék a külföldről érkező vendégeik számát. Ezen belül pedig az, hogy a hagyományos német és osztrák célpiacon kívül szélesebb körben ismert legyen Bükfürdő neve. A Turizmus Online arról ír, hogy a büki turisztikai szervezet a közelmúltban részt vett a pozsonyi Slovakiatour vásáron, ahol azt is próbálták felmérni, hogy miként tudnák népszerűsíteni az üdülőhelyet az északi szomszédunknál. A szlovák határhoz viszonylag közel fekvő Bükfürdőn tavaly a külföldi vendégéjszakák számának 6,5 százalékát adták a szlovákiai vendégek. Ez önmagában nem tűnik magasnak, de 20 százalékos emelkedést jelent a 2011-es adatokhoz képest.

Bükfürdő: külföldön is népszerűsítik

A Büki Újság cikke szerint pedig a Bükfürdői Közhasznú Turisztikai Egyesület idén a lengyel és az orosz piacon is jobban népszerűsítené a fürdőhelyet. (Az oroszországi vendégkör megcélzása új keletű trend a hazai termálfürdős településeknél. Hévízt szinte ellepték a keletről érkező vendégek, de tavaly már Hajdúszoboszló és Moszkva között is közlekedett egy charter repülőjárat, amivel több turnusban beteg orosz gyereke érkeztek a szüleikkel). A turisztikai egyesület Lengyelországban road show-t szervez, ahol az érdeklődők részletesebb információkat kaphatnak az itteni üdülési lehetőségekről.

Bükfürdő egyébként eddig sem állt rosszul a külföldi vendégek terén. A más országból érkezettek által eltöltött vendégéjszakák terén csak Budapest és Hévíz előzi meg a települést.

Az már a belföldi vendégeket is érinti, hogy település idei tervi között szerepel a Bükfürdő Card fejlesztése. A kártyával különféle kedvezményeket vehetnek igénybe az üdülőhelyen és a környező településeken, (sőt Ausztriában is) az egyesület tagjainál megszálló vendégek. A Büki Újság szerint a város legutóbbi képviselő-testületi ülésén azt szorgalmazták, hogy szélesebb körben lehessen kedvezményeket igénybe venni a kártyával. A polgármester pedig kiemelte azt, hogy akkor lenne igazán vonzó a kártya, ha a gyógyfürdő jelentősebb kedvezményt adna a belépőjegyek árából a kártyabirtokosoknak.

A Bükfürdő Cardhoz egyébként most egy nyereményjáték is kapcsolódik, aminek keretében három éjszakás szállás nyerhető a Greenfield Hotelbe. Erről további részletek itt olvashatók.

Ugyancsak Büköt és Bükfürdőt érintő hír, hogy a településen több helyen ingyenes wifi-szolgáltatást üzemeltek be. A net lelőhelyei a következők: turisztikai információs irodák a bükfürdői autóbusz-állomáson, a sportparkban és Bükön az Eötvös utca 11. szám alatt, továbbá a büki rendezvénytéren.