Jó évet zárt tavaly a Kiskunmajsán található Jonathermál Fürdő. A Petőfi Népe című napilapnak a fürdő igazgatója, Szikora Gyula azt mondta, hogy a Dél-Alföldön a legnépszerűbb üdülőhelyek közé nőtte ki magát a település. A régióban már csak Gyula, Szeged és Kecskemét előzi meg őket. Mindez pedig az elmúlt években sokat fejlődött Jonathermálnak köszönhető.

Ráadásul a fürdő körül épült üdülőfaluban akár egyszerre 2400 turistát is el tudnak szállásolni. Ezt azért fontos megemlíteni, mert sok – kevésbé patinás – termálfürdős település küzd azzal a problémával, hogy nincs elegendő szálláskapacitása. Az idei évre 300-350 ezer vendéggel számol a kiskunmajsai termálfürdő igazgatója. Áremelés nem lesz a fürdőben, mert az igazgató szerint az visszavethetné a vendégforgalmat.

Kiskunmajsai fürdő (fotó)

Fürdő a TSZ elnök ötletéből

A fürdő a nevét a Jonathán Termelőszövetkezetről kapta. A szövetkezetet vezető elnök, Vedres Ferenc a 80-as évek elején vette a fejébe, hogy fürdőt létesít a meglévő termálkútjukra alapozva. Akkoriban nem sokan hittek az ötletében, de a Jonathermál felfutása végül őt igazolta. Vedres Ferenc 1995-ben hunyt el, és 2001-ben a fürdő szomszédságában egy mellszobrot állítottak a tiszteletére.