• A budapesti fürdőket üzemeltető társaság vezérigazgatója beszélt a Paskál Fürdő felújításáról.

  • A Paskál lett az egyik legjobb ár-érték arányú fővárosi fürdő.

  • Szeretnék, ha a vendégek egy része a Széchenyi helyett a Paskált választaná.

Bő egy hete adták át a budapesti Paskál Fürdő új, fedett részlegét, amiről korábban a blogunkon számoltunk be. Ezzel a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett állandó fürdők számra nyolcról kilencre nőtt, ugyanis mostantól a Paskál is egész évben fog működni.

Néhány napja a Zugló Tv vendége volt Szőke László, a fővárosi fürdőket üzemeltető társaság vezérigazgatója, aki további érdekességeket is elárult a Paskál fejlesztéséről. Kiderült például az, hogy mostani vezérigazgató volt annak idején a Paskál Strandfürdő építésvezetője. A mostanáig csak strandszezonban üzemelő fürdő a 80-as évek végén épült és mivel a korábbi években már nem sokat költöttek rá, ezért meglehetősen kopottas strandnak számított.

Most viszont 150 millió forintot fordítottak a strandi rész megújítására, az új, 1400 négyzetméteres fürdőépületre pedig 1,2 milliárd forintot költöttek. Ráadásul megvásároltak egy szomszédos, 7100 négyzetméteres telket, amit a strandhoz csatoltak, így bőven kompenzálták az épület által elfoglalt területet.

Paskál Fürdő fedettA fedett fürdőrészben hét medence található, köztük egy kiúszós medence. Az egyik különleges szolgáltatásuk a geotermikus szauna, amit kizárólag a víz hőjével fűtenek. Ezen felül finn szaunát, gőzkamrát is kialakítottak a fedett részben, ahol pihenő- és kezelőhelyiségek is létesültek. Utóbbiak azért is fontosak, mert szeptembertől a Paskálban is elérhetőek lesznek az OEP által támogatott fürdőgyógyászati kezelések.

Szőke László elárulta azt is, hogy szeretnék a vendégek egy részét „átterelni” a Széchenyi Gyógyfürdőből a megújult Paskálba. Előbbi ugyanis már közel van a kapacitása határaihoz. A fürdővendégeknek ráadásul azért is érdemes lehet a váltáson gondolkodniuk, mert a Paskál vízbázisa azonos a Széchenyi Gyógyfürdőével, viszont a most megújult fürdőben minden szolgáltatás, kezelés olcsóbban vehető igénybe.

Paskál Fürdő medenceJelenleg egy hétköznapi felnőtt belépőjegy 2000 forintba kerül a Paskálba, ami ugyan a korábbi két évhez képest áremelkedést jelent, viszont ugyanannyi, mint a fürdő 2013-as jegyárai. Ugyanazért az összegért viszont most már jóval több szolgáltatást ad a fürdő. Fontos fejlesztés az is, hogy amíg korábban csak 40 parkolóhelye volt a fürdőnek, addig most már ez a szám 190-re emelkedett és a parkoló használata a fürdő vendégei számára ingyenes. Szőke László szerint mindezeket figyelembe véve jelenleg a Paskál a legjobb ár-érték arányú fürdőjük.

A vezérigazgató beszélt a többi termálfürdőjüket érintő fejlesztésekről is. Jelenleg is folyik a Széchenyi Gyógyfürdő gépészeti berendezéseinek a felújítása. Már tart a Palatinus bővítése, ugyanis ezt is állandó fürdővé alakítják. Idén elkezdik a Csillaghegyi Strandfürdő felújítását, 2017-ben pedig nekiállnak a Gellért Gyógyfürdő gépészeti rekonstrukciójának. Ezután 2018-ban a pesterzsébeti fürdő újjáépítése lesz soron, 2019-ben pedig a Király Fürdő fog megújulni.

Itt megtekinthetik a Zugló Tv műsorát: