• A tervek szerint jövő tavasszal nyithatja meg újra a kapuit a hányatott sorsú termálfürdő.

  • Ma kezdték el medencetestek rendbetételét, a sérült burkolatok és felületek javítását.

Idén volt 10. éve, hogy átadták a dunaújvárosi Aquantis élményfürdőt, ami viszont immár öt éve nem üzemel. A 7600 négyzetméteres, 13 külső és belső medencét magában foglaló fürdőkomplexum sorsa sokáig reménytelennek tűnt.

A fürdő tulajdonjoga az építéséhez felvett hiteltartozás fejében a CIB Bank ingatlankezelő cégére szállt, ami viszont nem talált vevőt az épületre, pedig hosszú ideje hirdették 900 millió forint körüli irányáron. Az évek során hazai és külföldi befektetők neve is felmerült a fürdő új tulajdonosaként, de ezekből végül nem valósult meg semmi.

Idén májusban derült ki, hogy egy állami támogatás révén költözhet újra élet az elhagyatott fürdőbe. A 4,5 milliárd forintos támogatásból az önkormányzat szeptemberben megvásárolta az élményfürdőt, s ez az összeg nyújt fedezetet a szomszédos Fabó Éva sportuszoda felújítására is.

Dunaújváros fürdőAz MTI beszámolója szerint a fürdő- és uszodafejlesztés területét ma adták át a kivitelezést végző vállalkozásnak. A termálfürdőben szükséges felújítások kiviteli tervei már készen vannak.

Ehhez fel kellett mérni az évek óta használaton kívüli létesítményt, a medencéket, csúszdákat, uszodatechnikai- és gépészeti rendszereket, a villamos hálózatot és a tűzvédelmi rendszereket is.

Csütörtökön elkezdték a medencetestek javítását, a sérült burkolatok és felületek javítását. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezésnek is nekikezdenek. A tervek szerint 2018 tavaszán indulhat el a már felújított élményfürdő próbaüzeme, ezt követően pedig elkezdik a közvetlenül mellette található sportuszoda felújítását is.