• Már nem a Ramada-lánchoz tartozik a fővárosi Aquaworld.

  • A fürdő és a szálloda üzemeltetése egy osztrák céghez került.

  • Egy nem éppen kispályás cégről van szó.

  • Pár éve a Zala megyében található Lentiben már majdnem építettek egy hatalmas wellness- és gyógyászati központot.

Ezentúl Aquaworld Resort Budapest néven működik a korábban Ramada Resort, Aquaworld Budapest és Oriental SPA márkaneveket párhuzamosan használó szálloda-élményfürdő-fitneszközpont. A változás mögött az áll, hogy a létesítmény immár nem tagja a Ramada szállodaláncnak, valamint a fürdő és a szálloda üzemeltetésébe bevonták az osztrák Vamed Vitality World nevű céget. Az ingatlan tulajdonosa ugyanakkor továbbra is a magyar tulajdonú Aquaworld Zrt. marad.

AquaworldAz osztrák Vamed cégcsoport fürdő- és szállodaüzemeltetéssel foglalkozó érdekeltsége nem kispályás szereplő az osztrák piacon. Összesen nyolc exkluzív termálfürdőt és hotelt üzemeltetnek a nyugati szomszédunknál. A Vamed Vitality Worldhöz tartozik például a bécsi Therme Wien, amiről egyszer már mi is írtunk. Jelenleg ez Ausztria legnagyobb termálfürdője. Egy tavalyi szakmai tanulmányút keretében a Budapest Gyógyfürdői- és Hévizei Zrt. vezetősége is ellátogatott Vamed Vitality bécsi fürdőjébe.

thermewien5A Napi Gazdaság pedig még 2004-ben írt arról, hogy a Vamed 10 milliárd forintos beruházással szeretett volna építeni Lentiben egy wellness- és gyógyászati központot. A nyitást 2007-re tervezték, de ebből végül nem lett semmi. (Jelenleg az önkormányzat szervezésében épül egy szálloda a Lenti Termálfürdő mellett).

A Vamed Vitality Worldhöz tartozó osztrák létesítmények közül talán a tiroli Längenfeld település mellett található Aqua Dome termálhotel a legszebb. Eleve az elhelyezkedése is remek, hiszen hegyek közé épült. A fürdő szabadtéri részénél pedig egészen különleges építészeti megoldásokat alkalmaztak.