• Négyemeletes, négycsillagos szálloda épül a Lenti Termálfürdő mellé.

  • Még a kivitelezőt keresik.

  • De jövő ilyenkor elvileg már működni fog a hotel.

Hamarosan lezárul az a közbeszerzési eljárás, aminek keretében kiválasztják a Zala megyei Lentiben épülő négycsillagos hotel kivitelezőjét. A szálloda a város termálfürdője mellé épül és 94 szobát, 260 férőhelyet foglal magában. A négyemeletes hotel konferenciák szervezésére is alkalmas lesz. A szállodát egy függőfolyosó köti majd össze a termálfürdővel, ahol a beruházással egyidejűleg szintén lesznek fejlesztések, aminek keretében újabb élménymedencével bővül a létesítmény. (A munkálatok ideje alatt a fürdő zavartalanul működik).

Lenti Élményfürdő

Kültéri élménymedence Lentiben (Fotó: MTI / H. Szabó Sándor)

Az építkezés teljes költsége el fogja érni a 3,3 milliárd forintot, amiből egymilliárd forintot uniós és állami támogatásból fedeznek, a pénz nagyobbik részét viszont az önkormányzat teremti elő. A szálloda felépítésére meglepően szoros határidőt szabott a lenti önkormányzat. A leendő beruházónak még novemberben el kell kezdenie az építkezést, jövő év októberében pedig elvileg már meg is kell nyitni a szállodát.

Korábbi kalkulációk szerint az új szálloda közvetlenül és közvetve 100 embernek biztosítja majd a megélhetését. Az önkormányzat pedig azt várja a beruházástól, hogy fellendüljön Lenti idegenforgalma. Jelenleg ugyanis hasonló méretű és színvonalú szálloda nincsen a városban.

Lenti Hotel

Ilyen lesz a hotel