A dél-dunántúli fürdőket érintő összefogás részeként jövőre Somogy megye termálfürdői is részt fognak venni az úgynevezett Kúraösvény kezdeményezésben – adta hírül a Somogy Tv. Jelen állás szerint ehhez az egész régióból összesen 18 fürdő, Somogy megyéből pedig három termálfürdő csatlakozna: az igali, a marcali és a nagyatádi. A Kúraösvény programban mindegyik fürdőhely azokkal a szolgáltatásaival szerepelne, amelyekben a legerősebb. Az akcióban részt vevő fürdőhelyeket végiglátogató vendégek pedig különféle ajándékokat, ingyenes szolgáltatásokat kaphatnának. Czimmerman Árpád, az Igali Gyógyfürdő igazgatója példaként azt hozza fel, hogy ha valaki a Kúraösvény harmadik állomásaként ellátogat mondjuk Igalba, akkor kaphatna majd egy ajándék masszázst.

Igali Termálfürdő

Igali Gyógyfürdő

Iharosi István, a Nagyatádi Fürdő igazgatója arról beszélt a Somogy Tv-nek, hogy Magyarországon eddig nem volt jellemző, hogy egymást ajánlják az egyes fürdőhelyek, ezért is jelent újdonságot ez a kezdeményezés. A nagyatádi létesítmény kiemelt ajánlatai közé fog minden bizonnyal tartozni a gyógyvizükre épülő ivókúrájuk. Igalon is a gyógyászati szolgáltatásaikat emelnék ki. Ezen belül újdonságot jelent Igalon a parajdi sós vízzel töltött gyógymedence, aminek vize 92-féle nyomelemet tartalmaz és az igazgató elmondása szerint „sejtszintig gyógyít és méregtelenít”.

Novemberre fog kiderülni, hogy a résztvevő fürdők milyen kínálati elemekkel vesznek részt a Kúraösvényben és várhatóan jövő nyáron már elindul a fürdők összefogásán alapuló kezdeményezés.