• Január elején lehetett pályázni kedvezményes fürdőbelépőkre.

  • 60 év feletti, öregségi nyugellátásban részesülők pályázhattak, azon belül is csak olyanok, akik havi 147 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak.

  • Akinek még van pénz a kártyáján, annak igyekeznie kell, mert bő egy hónap múlva lejár a lehetőség.

Erzsébet programTavaly év végén az Erzsébet-program keretében kedvezményes fürdőbelépő akciót hirdettek. Ennek a lényege az volt, hogy a 60 év feletti, öregségi nyugellátásban részesülők 2500 forintért kiválthattak egy Erzsébet Kártyát. Ezért pedig meghatározott alkalommal, külön díj fizetése nélkül látogathatnak el a programban részt vevő gyógyfürdők valamelyikébe. A 2500 forintos felöltés a drágább fürdőknél öt alkalomra elegendő, de van olyan fürdő, ahová 33-szor, azaz alkalmanként 75 forintért lehet belépni.

Annak idején egyébként a pályázat meglehetősen nagy viharokat kavart. Sokaknak ugyanis gondot jelentett az internetes pályázati mód és időnként az óriási érdeklődés miatt a jelentkezési felület elérése is akadozott. Eredetileg 2014. február 15-ig lehetett volna pályázni a lehetőségre, azonban már január 15-ig annyi kérelem futott be, hogy kimerült a pályázati keret.

Végül 15 ezren pályáztak sikeresen, számukra fontos információ, hogy december 31-én lezárul a program. Azaz az év utolsó napjáig mindenképpen ki kell használni az esetleg még meglévő fürdési lehetőségeket, mert a későbbiekben erre már nem nyílik mód.

Még januárban összegyűjtöttük a részt vevő fürdők listáját, amit ide kattintva talál. A hajdúszoboszlói gyógyfürdőben például 15 alkalommal használható fel a keret.