• Bő egy hete nevezték ki.

  • Egyenlőre hatalmas új beruházásokra nem lehet számítani.

  • Havonta 2-3 rendezvényt fognak tartani a fürdőben.

Nagyjából egy hete új igazgatót neveztek ki a Harkányi Gyógyfürdő élére. Hegyi Ákos eddig a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház gazdasági vezetőjeként dolgozott. A mai napon közmeghallgatást tartottak Harkányban, amin az új fürdőigazgató is részt vett, így első alkalommal beszélt nyilvánosan a terveiről.

A Harkányi Hírek élő közvetítése szerint Hegyi Ákos a bemutatkozása során elmondta, hogy megpróbál plusz forrásokat szerezni a fürdő számára, amivel a meglévő infrastruktúrát fenn tudják tartani. Itt a meglévőn volt a hangsúly, ugyanis élményfürdős, csúszdaparkos beruházásra egyelőre nem lehet számítani, mert az hatalmas költséget emésztene fel. Jelenleg például fontosabb feladat az 5-ös és a 6-os medencék rendbetétele, amelyek rossz állapotban vannak.

Harkányi GyógyfürdőHegyi Ákos a kinevezésekor azt mondta, hogy a fürdőnek nem koncerteket kell szerveznie, hanem a szakmai programokra és a gyógyfürdőhöz köthető alaptevékenységek népszerűsítésére kell nagyobb hangsúlyt fordítania. Ezt most annyiban pontosította, hogy nincs a rendezvények ellen, így természetesen megtartják a nyári fürdőfesztivált és havi szinten 2-3 egyéb rendezvénnyel is számol.

Korábban hallani lehetett olyan pletykákat, hogy karácsony környékén bezár a fürdő, de ezt cáfolta az új igazgató, azaz folyamatosan nyitva lesznek. Sőt, a két ünnep között meghosszabbított nyitva tartással fognak üzemelni.