• A korábbiaknál jobb minősítést kapott a gyógyfürdő, a strand és az uszoda.

  • Az élményfürdő megőrizte az ötcsillagos minősítését.

  • Mit jelentenek ezek a csillagok?

A Magyar Fürdőszövetség által végzett minősítő vizsgálat során a korábbiaknál jobb eredményeket ért el a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum. A létesítményen belül külön vizsgálták az Aqua-Palace élményfürdőt , a gyógyfürdőt, a strand-aquaparkot és az uszodát. Ezek közül az Aqua-Palace már korábban megkapta a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, amit most a vizsgálatok során megerősítettek.

Előre lépett ugyanakkor a gyógyfürdő , valamint a strand-aquapark, amelyek a korábbi négycsillagos eredményük után most öt csillagot kaphattak. Az eddig három csillaggal rendelkező Árpád Uszoda pedig mostantól négycsillagosnak számít. (Ide kattintva minden információt megtalál az említett fürdőkről).

Hajdúszoboszló városHogyan vizsgálják a fürdőket?

Maga a minősítés nem hasraütés-szerűen történik, a Fürdőszövetség külön-külön kritériumrendszert állított össze az élményfürdőknek, gyógyfürdőknek, strandoknak, uszodáknak. A vizsgálat során megnézik, hogy az adott fürdő mennyire fekszik nyugodt, tiszta levegőjű, parkosított környezetben, lényeges a jó megközelíthetőség, a megfelelő infrastruktúra. Fontos az is, hogy milyen a fürdő főbejárata, azon belül is mennyire kielégítő a vendégek tájékoztatása, a medencék, öltözők száma és minősége. Gyógyfürdők esetén a gyógyászati szolgáltatások széles köre és színvonala, a személyzet felkészültsége, nyelvtudása is hozzájárul a jó eredményhez. A minősítési eljárás után a fürdők egy és öt közötti csillagot szerezhetnek.

Egy ilyen minősítés megszerzése tehát elsősorban presztízst jelent egy-egy fürdőnek, a vendégek ugyanis egy sok csillaggal minősített fürdőben joggal számíthatnak magas szintű kiszolgálásra. A megszerzett csillagokról a fürdők oklevelet és egy védjegytáblát is kapnak.

Ide kattintva megnézheti, hogy milyen volt Hajdúszoboszló a 70-es években!