Most úgy tűnik, hogy leghamarabb októberben nyitják meg a termálfürdő új részlegét. A barlangfürdőt eredetileg tavaly év végén szerették volna átadni.

UPDATE: 2015. január 31-én nyit a fürdő. Ide kattintva talál róla képeket!

A 2000 óta működő Demjéni Termálfürdő rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. Emiatt több fejlesztést is megvalósítottak a Heves megyében található fürdőben. A legnagyobb attrakciónak viszont a barlangfürdő ígérkezik, amelynek megépítéséhez a termálfürdő melletti domboldalból egy 600 méteres részt vágtak ki. Ezzel a miskolctapolcai után ez lesz az ország második barlangfürdője. Ezeken a tavaly nyáron készült légi felvételeken jól látszik, hogy milyen nagy építkezésről van szó. (Fotók: ORFK / H. Szabó Sándor)

Az új fürdő teljes területe eléri az 6500 négyzetmétert, amiből 1800 négyzetmétert fog kitenni a vízfelület. A fürdőben lesz élményfürdő, török fürdő, 2 méter széles és 198 méter hosszú sodrópatak, szauna, csúszdatorony.

Az építkezés alakulását figyelemmel kísérők azonban láthatják, hogy egyre csúszik az új létesítmény átadása. A heol.hu-n már tavaly írtak arról, hogy a munkálatok elején is történtek problémák. “Fejes László építésvezető elárulta: háromszor tervezték át a fürdőt, ügyelni kellett ugyanis a kőzetmechanikára és a gépészeti megoldásokra is. Mit több, egy beomlás is nehezítette a munkát. Egy alkalommal egy gépkezelő dolgozott az egyik vágatban, amikor megcsörrent a telefonja. A férfit a felesége kereste, de rossz volt a vonal, így a munkás kijött a szabadba. Másodpercekkel később beomlott a vágat, s az ülés helyén egy másfél tonnás kődarab pihent” – olvasható a heol.hu cikkében.

Ennek ellenére a megyei hírportál eleinte 2013 év végi átadásról írt. Későbbi cikkekben már az idei tavaszt emlegették. A fürdő Facebook oldalán is visszatérő téma a leendő barlangfürdő. Ahogy a lentiekből is látszik, eleinte március volt a céldátum, majd a nyári strandszezon, ezután szeptember, de ezt július végén már októberre korrigálták.

Demjén csúszás