Sárváron 8-12 éves gyerekek ügyelnek a termálfürdő vendégeinek a biztonságára. A fiatal nyári munkások egy része UV ellenőri feladatokat kapott, mások a csúszda, vagy éppen a kalandpark rendje fölött őrködhetnek.

Gyerekeknek hirdetett nyári munkát az évi 700 ezer vendéget fogadó Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. A 8-12 évesek háromféle állásra pályázhattak: UV- és fagylaltellenőr, kalandparki felügyelő, valamint csúszdaellenőr. A fagylaltellenőr figyelmeztetheti azokat a fürdőzőket, akik étellel akarnak a vízbe menni. A csúszdaellenőrök rászólhatnak a kapatosan, a meredek pályán fejjel lefelé csúszni akarókra. „Legalább ennyire fontos az UV ellenőr munkája is, aki udvariasan figyelmeztetheti a szülőket arra, hogy a tűző napon ne hagyják a gyerekeiket leégni. Amennyiben a szép szó nem használ, az UV rendőrség használhatja vízipisztolyát is, amit naptejjel töltenek meg minden reggel” – olvasható a termálfürdő közleményében.

Sárvári StrandfürdőVancsura Miklós, a fürdő igazgatója szerint a náluk dolgozó gyerekek belekóstolhatnak a munka világába. „Tudatosodhat bennük, hogy a közös jó érdekében érdemes tenni még akkor is, ha nem kapnak fizetést érte. Megtanulhatják, hogy az önkéntesség segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében. Ugyanakkor a gyerekek segítségével a fürdő egyfajta görbe tükröt tarthat a felnőttek felé is, akik sokszor nem tartják be azokat a szabályokat, amelyek figyelembevételét a kicsinyektől automatikusan elvárják” – tette hozzá Vancsura.