• A Drezdából érkezett német vendégek három hetet töltenek a debreceni és hajdúszoboszlói szálláshelyeken.

  • A légi járattal 1200 turista jön ebben a szezonban.

Tegnap érkezett meg az idei első németországi charterjárat a Debreceni Repülőtérre. A Boeing 737-es géppel 111 német vendég jött Drezdából. A Dehir.hu tudósítása szerint döntő részt 60 év feletti turisták érkeztek, akik már visszajáró vendégnek számítanak Debrecenben és Hajdúszoboszlón. Mindezekből következik, hogy a német járattal érkező vendégek elsősorban a gyógyvíz, illetve az itt elérhető fürdőkezelések miatt járnak hazánkba. Vannak köztük olyanok is, akik már 15-16 éve minden évben ellátogatnak Hajdúszoboszlóra.

A mostani charterszezonban összesen tíz járatpár közlekedik Debrecen és Németország között. Ezekkel 1200 utas jön Magyarországra, akik 20 ezer vendégéjszakát töltenek el Debrecenben és Hajdúszoboszlón. A Debreceni Repülőtér forgalmának egyébként 10-15 százalékát adja a charterforgalom, aminek a részaránya évről-évre növekszik. Igaz, a drezdai járat kivételével ezek kiutazó járatok, amelyek Bulgáriába, Görögországba és Törökországba indulnak a nyári üdülési szezonban.

Germania DebrecenA németországi járatokat a Salamon Reisen szervezi, az utazási iroda Drezdából, Lipcséből és Erfurtból a Hévíz melletti Sármellékre is közlekedtet járatokat. A repülővel gyógykúrára érkező turisták nagyon fontosak a hazai turizmus szempontjából, hiszen jól fizető, hosszú ideig itt tartózkodó vendégekről van szó. Tegnap érkezett turnus például június második fog visszautazni Drezdába, azaz három hétig üdülnek, illetve gyógyulnak Magyarországon.

Fotó: MTI / Czeglédi Zoltán

Ide kattintva elolvashatja, hogy milyen újdonságok várhatók idén a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőben.