• Kedvezményes napok, fürdőgyógyászati akció, bérletakció.

  • Többféle nyugdíjas kedvezményt is kínálnak az ősz utolsó hónapjában egyes termálfürdők.

Ilyentájt a termálfürdők vendégforgalmának igen jelentős részét a nyugdíjas vendégek adják. Miután árérzékeny vendégkörről van szó, ezért jó néhány fürdő akciókkal, kedvezményekkel is igyekszik a kedvükben járni.

A lenti akciók mindegyikét már korábban meghirdették, csak novemberre is áthúzódnak. Így elképzelhető, hogy az év hátralevő részében további nyugdíjas kedvezményeket is hirdetnek majd a fürdők, érdemes lesz visszanézni emiatt az oldalunkra. Ne feledjék azt sem, hogy a nyugdíjas kedvezmények igénybevételéhez szükségük lesz a nyugdíjfolyósítótól kapott igazolásra. (Hogy miért? Arról ebben a cikkünkben írtunk).

Sárvár: bár az ábécé-sorrend alapján a lista végén szerepelnének, de előrevesszük a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt, mert náluk egészen széles a nyugdíjas vendégkör számára kínált kedvezmények köre. Keddenként a „nyugdíjas kedd” akció érvényes, aminek keretében a szenior vendégkörnek a napi belépőjegy ára csak 1100 forint. Sőt, kaphatnak a pénztárban egy úgynevezett nyugdíjas útlevelet, amivel igazolhatják a fürdőlátogatások számát és minden hatodik alkalommal díjmentes a belépés.

Ezen felül Sárváron kedvezményes, kétfogásos napi menüvel, cukrászdai akcióval, félárú szaunabelépővel, félárú sóbarlang belépővel, ingyenes vízi és szárazföldi tornával, valamint egy kedvezményes árú masszázzsal is várják a nyugdíjas fürdővendégeket.

Agárd: még egészen december 23-ig érvényes az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő gyógyászati akciója. Ennek keretében a Fejér megyei lakhellyel rendelkező nyugdíjasok számára jelentős kedvezményt biztosítanak. A 60 darab kezelést (medencefürdő és napi háromféle kezelés 15 alkalommal) tartalmazó csomag ára számukra 25 500 forint, a gárdonyi, agárdi és dinnyési nyugdíjasoknak pedig csak 22 500 forint.

Bükfürdő: ugyan nem akció, hanem az árlistájuk bővült, de érdemes arról tudni, hogy október elseje óta immár nyugdíjas belépőt is kínál a Bükfürdő Thermal & Spa. Ezzel sokat lehet spórolni, hiszen a kedvezményes időszakban (az ünnepi, munkaszüneti időszakokon kívül) egy nyugdíjas napijegy 2500 forintba kerül, miközben egy teljes árú napijegy ára 4100 forint.

Hajdúböszörmény: keddenként kedvező árú – 1500 forintos – napijeggyel várja a nyugdíjas vendégeket a Bocskai Gyógyfürdő.

Hajdúnánás: keddenként 1200 forintba kerül a nyugdíjas belépő a Hajdúnánási Gyógyfürdőbe. Viszont jövő héten ezzel a kedvezménnyel nem tudnak élni, ugyanis november 2. és 6. között karbantartási szünet lesz a fürdőben!

Makó: a Hagymatikum fürdőben novemberben jelentős árengedménnyel vásárolhatnak havi belépőt a nyugdíjas vendégek. Számukra a havi bérlet 10 ezer forintba kerül, kistérségi lakosoknak még olcsóbb, 7000 forint, Makó kártyával pedig 5000 forint. Annyi megkötéssel jár csak a nyugdíjas bérlet, hogy hétfőtől péntekig érvényes és a szaunára nem vonatkozik. Megéri kiváltani a bérletet, hiszen például a Makó kártyával egy nyugdíjas belépőért 1150 forintot kell fizetni, ami azt jelenti, hogy havi öt fürdőlátogatásnál már jobban járnak a bérlettel.

Pápa: minden hétfőn és csütörtökön 50 százalékos kedvezménnyel váltható nyugdíjas belépő a Várkertfürdőbe. Az akció a hétfőre és csütörtökre eső ünnepnapokon nem érvényes, de novemberben nem lesz ilyen ünnepnap. A kedvezmény azt jelenti, hogy az említett napokon egy nyugdíjas napijegy 1125 forintba kerül, de pápai lakcímkártyával még ennél is olcsóbb: csak 775 forint.