Csütörtöktől Európa minden országából érkező kempingezők fogják ellepni Kiskunmajsát. Patinás rendezvénynek ad otthont a termálfürdő melletti kemping.

A kiskunmajsai termálfürdő melletti kempingben rendezik az 53. Europa-Rallyt. Ez a nevével ellentétben nem autóversenyt, hanem egy rangos nemzetközi kempingtalálkozót jelent. Az európai kempingezők 54 évvel ezelőtt határozták el, hogy minden pünkösdkor találkozót tartanak. Eddig már 13 országban jártak, a legtöbbször Németországban, Hollandiában és Franciaországban találkoztak a kempingezés rajongói.

Magyarországon eddig egy alkalommal volt ilyen rendezvény, méghozzá 2003-ban, amikor Mezőkövesd adott otthont az összejövetelnek. Az idei találkozó a Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetségének a szervezésében a Jonathermál szomszédságában lesz, így adja magát a fürdőzés, de sok mást programot is szerveznek. Ellátogathatnak a kempingezők – többek között – Budapestre, Ópusztaszerre, Kecskemétre, megismerhetik a Kiskunsági Nemzeti Parkot. Jelentős eseményről van szó, hiszen a legutóbbi magyarországi találkozón több mint 418 sátras, vagy lakókocsis család jelent meg, azaz nagyságrendileg ezer embert mozgatott meg a rendezvény.

JonathermálA kiskunmajsai fürdőről ide kattintva olvashatnak érdekességeket.