• Jelenleg egyes fürdőkben egy teljes árú jegyen akár több száz, egy családi belépőn akár több ezer forintot is spórolhatunk.

  • Egyes helyeken egész héten, máshol hétköznap olcsóbbak a belépők.

Akik gyakran járnak fürdőbe, azok tapasztalhatják, hogy az egyes termálfürdők, gyógyfürdők megjelentősen eltérő gyakorlatot követnek a jegyek árazása terén. Néhol egész évben ugyanazok az árak érvényesek, máshol viszont szezonális árazást alkalmaznak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a nyári főszezonban és/vagy a hétvégéken és ünnepnapokon drágábbak a belépőik, mint máskor.

A főszezonon kívüli árcsökkentést sok esetben az indokolja, hogy eltér a fürdők nyári és szezonon kívüli kínálata, magyarán ősztől már kevesebb medence tart nyitva. Ebből következően jelenleg egyes fürdőkbe már olcsóbban válthatunk belépőjegyet, mint pár héttel ezelőtt. A belépőjegyeik árait csökkentő termálfürdők közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Demjén – Cascade barlangfürdő: itt a termálfürdő jegyárait nem változtatják, viszont a barlangfürdő esetében hétköznap olcsóbb jegyárakkal találkozhatunk. Ennek a magyarázata az, hogy a nyári szezonban a hét minden napján a kiemelt árak érvényesek, viszont ősztől hétfőtől csütörtökig olcsóbbak a belépők (péntektől vasárnapig pedig annyiba kerülnek, mint nyáron). Konkrétan egy felnőtt napijegy hétfőről csütörtökig 5790 forint helyett 5190 forintba kerül. Diákok és nyugdíjasok esetében pedig ugyanez 5190 forint helyett 4690 forint.

Gyulai Várfürdő: a gyógyfürdőbe szóló jegyek jelenleg 200 forinttal olcsóbbak, mint nyáron. Az AquaPalota élményfürdőbe váltható kiegészítő belépők pedig hétköznap lettek olcsóbbak, hétvégén és a kiemelt időszakokban maradt a nyári ár. Egy felnőtt kiegészítő jegy az AquaPalotába így hétköznap 1800 helyett 1600 forintba kerül, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1300 helyett 1100 forintba. Az év hátralevő részében még két kiemelt időszak lesz a fürdőben, az egyik majd október 23. és november 3. között, azaz a téli tanítási szünet idején. A másik december 21-től január 12-ig. Ezekben az időszakokban az élményfürdő a hétvégi árakon látogatható.

Hajdúszoboszló – Hungarospa: a fürdőkomplexum már szeptember elseje óta olcsóbb belépőket kínál. A még szeptember végéig nyitva tartó strandfürdő, illetve a gyógyfürdő esetében ez egy felnőtt belépőnél 2600 helyett 2100 forintos jegyárat jelent. Olcsóbbak a belépők az Árpád uszodába is, egy teljes árú jegynél 1700 helyett 1500 forint. Az Aqua-Palace élményfürdő pedig hétfőtől péntekig kínál olcsóbb jegyeket, mint hétvégén és ünnepnap. Ez a gyakorlatban a felnőtt jegyeknél 4000 helyett 3400 forintos, a diákjegyeknél 2900 helyett 2300 forintos jegyárat jelent.

Mezőkövesd – Zsóry Gyógyfürdő: szeptember 2-a óta 100-200 forinttal csökkentek a jegyáraik. A fedett uszodába és az élményfürdőbe szóló kiegészítő jegy pedig hétköznap csak 500 forintba kerül. (Nyáron még 1500 forint volt). Az árcsökkentés a bérleteket is érinti, például egy 5 alkalmas bérlet 11 500 helyett 10 500 forintba kerül. Egy családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek) pedig a nyáron még 8200 forintba került, most viszont 7500 forint.

(Jelenleg a fürdő fedett gyógyvizes medencéi – felújítás miatt – nem használhatók, és október 7-11. között az egész Zsóry Fürdő zárva lesz, karbantartás miatt).

Zsóry élményfürdőSárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: normál és kiemelt jegyárakat alkalmaznak. A kiemelt jegyár volt érvényes csaknem az egész nyáron (június 15-től augusztus 31-ig), így most náluk is olcsóbbak lettek a belépők. Nem is kevéssel, hiszen így most egy teljes árú jegy nem 4400, hanem 3900 forint. Egy családi (2 felnőtt, 2 gyermek) jegy pedig 11 ezer helyett 9900 forint. A nyugdíjasoknak külön akciót hirdettek, így az ONYFI igazolványukkal keddenként 1000 forintért látogathatják a fürdőt. Utóbbi akció december 17-ig tart, de október 29. kivételt jelent ez alól, tehát aznap nem érvényes a kedvezmény.

Meg kell említeni azt is, hogy lesz még ősszel kiemelt időszak, amikor visszatérnek a drágább jegyárak. Ilyen lesz az október 26. és november 3. közötti, valamint a december 25. és 31. közötti időszak.

Sárvár családi élményfürdőZalakarosi Fürdő: még picit várni kell az alacsonyabb árakra, hiszen Zalakaroson majd szeptember 30-tól – a strandfürdő zárásától – lépnek életbe a szezonon kívüli jegyárak. Akkor viszont egy felnőtt alap belépő ára 3600 forint helyett 2800 forint lesz, a komplex jegyek ára pedig 4800-ról 4400 forintra csökken. Náluk is van nyugdíjas kedvezmény, méghozzá csütörtökönként, amikor a komplex belépőt 50 százalékkal olcsóbban vásárolható meg. A féláras akció október 24-ig érvényes.