• Még legjobb esetben is öt-hat hónapig tart, amíg eléri a kehidakustányi fürdő a régi vendégforgalmát.

  • A Kehida Termálban egyelőre a szabadtéri medencék egy része használható.

Miután feloldották az ország Budapesten, valamint Pest megyén kívüli részén a kijárási korlátozásokat és lehetőség nyílt a szabadtéri fürdők megnyitására, a kehidakustányi Kehida Termál az elsők között jelentette be, hogy újra fogadnak vendégeket. A kedvelt Zala megyei fürdő március 8-án, azaz múlt pénteken nyitotta meg újra a kapuit.

A hatályos szabályok értelmében egyelőre csak a szabadtéri részlegük látogatható. A kinti medencék közül hétköznap négyet, hétvégén ötöt használhatnak a fürdőzők (ide kattintva megnézhetik, hogy mely medencékről van szó). A Kehida Termálban szigorú higiéniai szabályok vannak érvényben, a vendégek által rendszeresen érintett felületeket óránként fertőtlenítik, ide értve a kilincseket, korlátokat, napozóágyakat.

A medencék esetében a fertőtlenítőszer mértékét az ajánlott mennyiség maximumára állították. A személyzet maszkot hord, kérésre a vendégeknek is biztosítanak maszkot és kézfertőtlenítőket is kihelyeztek.

Kehida Termál strandmedence

A nyitás óta napi 70-150 vendége volt a Kehida Termálnak. „Kollégák között megosztó volt, hogy mennyi vendégre számíthatunk, én a pesszimistábbak közé tartozom, így a nagyjából átlagosan 100 vendég az amire tippeltem volna. Ettől függetlenül sok érdeklődő van telefonon. De a sok, itt most inkább az eddigi nullához képest sok. Egyelőre nem látom, hogy mikor állhat vissza a forgalom, csak megközelítőleg a járvány előttire. Úgy gondolom legalább kell 5-6 „nyugalmas” hónap. De könnyen lehet hogy 2-3 év is lesz mire a vendégforgalom regenerálódik” – tudtuk meg Horváth Benedektől, a Kehida Termál marketing managerétől.