• A koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet miatt mindhárom miskolci fürdőt bezárták a mai nap.

  • Ebbe beleértve a Barlangfürdőt is.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Március 13-tól határozatlan időre felfüggesztik működésüket a Miskolci Fürdők Kft. által üzemeltetett létesítmények. Ez a Miskolctapolca Barlangfürdőt, a Miskolctapolcai Strandfürdőt, valamint a Selyemréti Strandfürdőt érinti. Azt nem közölték külön, de valószínűleg ez a Barlang Aquaterápia részlegben végzett fürdőgyógyászati kezeléseket is érinti.

Tegnap délután egyébként még azt a tájékoztatást tette közzé a miskolci fürdőket működtető társaság, hogy a fürdős programokat ugyan lemondják, de a létesítményeik zavartalanul üzemelnek. A bezárást csak ma délelőtt közölték.

Ez azt jelenti, hogy jelenleg a Kecskeméti Fürdő, az Egri Termálfürdő, a debreceni Aquaticum Termálfürdő, illetve a mediterrán élményfürdő és a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdő tart zárva. Ugyanakkor például Debrecenben a Kerekestelepi Termálfürdő zavartalanul működik, legalábbis péntek kora délután így volt.

Továbbra is igaz, hogy a fürdők látogatása nem jelent extrém kockázatot a koronavírus szempontjából az illetékes hatóság tájékoztatása alapján. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ezzel kapcsolatos közleményét ide kattintva olvashatják. A koronavírushoz kapcsolódó további fürdős hírekről itt tájékozódhatnak.

Miskolctapolcai Barlangfürdő