• A győri Rába Quelle fürdő munkatársainak közel felét elküldték volna hétfőn.

  • A város polgármestere lépett közbe.

  • Ez is jelzi, hogy mennyire nehéz helyzetbe került most a hazai turisztikai iparág.

Gyorsan változik, hogy melyik fürdő zárt be. Ide kattintva talál egy folyamatosan aktualizált listát.

Kovacsics Imre, a győri Rába Quelle fürdő ügyvezető igazgatója ma sajtótájékoztatót tartott. Az ott elmondottak rávilágítanak arra, hogy mekkora csapást mért a hazai fürdőágazatra – sőt, az egész turizmusra – a koronavírus.

Az ügyvezető elmondta, hogy “békeidőben” havi 30-40 ezer látogatójuk van, ami jelenleg már nem éri el a 10 ezer főt. Ez azért probléma, mert havi szinten 40 millió forint kiesést jelent a fürdőnek. Kovacsics beszélt arról is, hogy megtehették volna, hogy bezárnak, de a munkavállalóik számára még rosszabb helyzetet teremtett volna, ha mindenkit fizetés nélküli szabadságra küldenek.

Viszont a további működés azzal jár, hogy a 85 fős dolgozói gárda 40 százalékától már hétfőn megválnak. Akik pedig maradnak, azokat csökkentett munkabérrel, napi 4 órában foglalkoztatják tovább.

Ennek kapcsán egyébként gyorsan reagált Dr. Dézsi Csaba András, győri polgármester, aki a tervezett leépítést indokolatlannak és elfogadhatatlannak tartja. A polgármester konzultált az ügyvezetővel és az a döntés született, hogy nem bocsátanak el senkit. Amennyiben indokolt lesz, akkor legfeljebb átmenetileg szabadságra küldik a munkatársakat, esetleg fizetés nélküli szabadságot rendelnek el.

A csökkenő vendégforgalom miatt hétfőtől rövidebb ideig üzemel a győri fürdő. Ez azt jelenti, hogy 10 órakor nyitnak és 18 órakor fognak zárni. Kovacsics Imre egyébként a Népegészségügyi Központ ajánlása kapcsán mindenkit arra buzdít, hogy nyugodtan látogassák a fürdőket.

Itt megtekinthetik a Kisalföld felvételét a mai sajtótájékoztatóról:

A koronavírussal kapcsolatos híreinket itt találják.