• Külön-külön értékelték a strandfürdőt, az élményfürdőt, valamint a fedett uszodát.

  • Összességében jól vizsgázott a fürdő.

A Magyar Fürdőszövetség szakemberei még a nyár közepén jártak a Szentesi Üdülőközpontban, ahol a strand, az élményfürdő és az uszoda minőségét vizsgálták meg – olvasható az üdülőközpont honlapján. A Fürdőszövetség minősítő szakbizottsága alapvetően elégedett volt a látottakkal, amit az értékelésük is bizonyít: a strandfürdő és az élményfürdő négycsillagos, a fedett uszoda pedig ötcsillagos besorolást kapott.

Az értékelésben a szakemberek méltatták a fürdőt körülvevő parkot, illetve a fürdő adottságait is. Néhány ponton azonban kritikákat is megfogalmaztak, ezek közé tartozik a termál, valamint a külső 25 és 33 méteres medencék burkolata. Javítani kellene a strandterület füvének minőségét, valamint a folyó felőli oldalon található kiszolgáló épületek kinézetét.

Szentesi üdülőközpontA Szentesi Üdülőközpont termálforrása 85 Celsius-fokos vizet ad, ami a medencékbe érve 35, 38 és 42 Celsius-fokra hűl. A szentesi termálvíz fájdalomcsillapító, stresszcsökkentő, nyugtató hatással rendelkezik. Az üdülőközpontban egy fedett úszómedence, egy 33 és egy 50 méteres kültéri medence, egy 25 méteres tanmedence, három termálvizes medence, gyermekmedence, valamint egy fedett élményfürdő és wellnessrészleg található.