• Megkérdeztük az érdi Liget Hotel tulajdonosát, hogy mit tervez az egykor termálfürdőként is funkcionáló szállodával.

  • Sokan kedvelték a jódos-brómos termálvízzel rendelkező érdi fürdőt.

Idén volt az ötödik évfordulója annak, hogy bezárta kapuit az érdi Liget Hotel. Az 1990 óta működő hotel nem pusztán egy 30 szobás szálloda volt, hanem a környékbeliek kedvelt termálfürdője is. A létesítményhez ugyanis fürdőrészleg is tartozott, amit külső vendégek is látogathattak.

Eredetileg „műszaki okokra” hivatkozva zárták be a privát tulajdonban lévő fürdőszállót, de hamar kiderült, hogy inkább anyagi okok álltak a döntés mögött. Annak idején 450 millió forintért meghirdették a Liget Hotelt, s az érdi városvezetés fontolgatta is, hogy megvásárolják az ingatlant, de letettek erről, mert sokallták a vételárat.

A Liget Hotel már csak azért is kedvelt volt a környékbeliek körében, mert a társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket is elérhetővé tették. Így az érdieknek a fürdőkezelések miatt nem kellett Budapestre, vagy Agárdra – ez a két legközelebbi lehetőség – utazniuk.

A közelmúltban felkerült a YouTube-ra egy drónfelvétel a hotelről. Ezen látható, hogy jelenleg is üresen áll, nem igazán látszik nyoma annak, hogy az elmúlt években kezdtek volna valamit az épülettel.

Érdi fürdőEnnek apropóján megkerestük az ingatlan jelenlegi tulajdonosát és tőlük a következő választ kaptuk:

A szóban forgó ingatlan egy többszereplős üzleti tranzakció során, tartozás kiegyenlítéseként került az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség tulajdonába. Az EMIH folyamatosan vizsgálja a hasznosítás különböző lehetőségeit azzal a céllal, hogy az épület a környéken lakókat és a közösséget szolgálhassa.

Tehát sokkal okosabbak nem lettünk azzal kapcsolatban, hogy konkrétan mi lesz az egykori fürdőszálló sorsa, de az mindenesetre pozitívum, hogy valamiféle közösségi funkcióban gondolkodnak.

Itt láthatják az említett videót, ami Váradi Tamás készített. További videókat találnak tőle ide kattintva.