Berekfürdőn remek gyógyvíz található, viszont maga a fürdő megérett már a modernizálásra. A létesítmény felújításával és bővítésével jövő tavaszra végeznek.

Már zajlanak a Berekfürdőn található fürdő átépítési munkálatai. A vízfelület 500 négyzetméterrel és élményelemekkel bővül, továbbá teljesen átépítik a régi bejáratot, valamint a régi fedett medencét, ahol korszerű gyermek- és vízi torna medencét fognak kialakítani. A munkálatok alatt is üzemel a strandfürdő, az átépítéssel pedig várhatóan jövő év áprilisára fog végezni a kivitelező.

Berekfürdő strandfürdőA berekfürdői létesítmény felújítása közel 600 millió forintba kerül, ami a fürdő életében az eddigi legnagyobb beruházásnak számít. A költségek 60 százalékát európai uniós támogatásból finanszírozza az önkormányzati tulajdonú létesítmény. A fejlesztéstől azt remélik, hogy a termálfürdő évi 300-400 ezres vendégszáma tovább bővülhet.

Berekfürdő strandfürdő

Mire jó a berekfürdői gyógyvíz?

Elsősorban mozgásszervi betegségek, azon belül is meszesedések kezelésére, reumatikus megbetegedések, valamint az balesetek utáni rehabilitáció esetén. A görcsoldó hatásúként is ismert gyógyvíz ivókúra formájában csökkenti a gyomorégést és enyhíti a gyomorpanaszokat.

Berekfürdő strandfürdő