• Csütörtöktől közösségi térként is használható megújult előtérrel és átalakított pénztári rendszerrel nyílik meg a hévízi Fontana Filmszínház.

  • Az üdülőhelyen működik Magyarország leglátogatottabb egytermes mozija.

Az újranyitásról tartott szerdai sajtótájékoztatón Papp Gábor polgármester elmondta, hogy a járványhelyzet miatti kényszerű leállást kihasználva az I. gróf Festetics György Művelődési Központhoz tartozó intézményben átalakították és további ülőhelyekkel bővítették ki a fogadóteret. Ezen felül a jegypénztárt összevonták a büfével. Az átalakítást az is indokolta, hogy a költségvetési kiadások lefaragása miatt a művelődési központ létszáma csökkent, így kisebb személyzettel is működni tud a filmszínház.

A polgármester hozzátette, hogy a csütörtöktől újranyitó moziban egyelőre a hét utolsó négy napján naponta négyszer tartanak vetítéseket, hétközben pedig iskolai, óvodai csoportokat is fogadnak. A fürdővárosi szállásfoglalások egyre emelkedő számát remélve azért azt tervezik, hogy a vetítés napjait is kibővíthetik.

A járványügyi szabályoknak megfelelően jelenleg a hévízi mozi is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az ezt igazoló mobilalkalmazással látogatható, 18 év alattiak felnőtt kíséretében mehetnek be, a tereket naponta legalább egyszer ózongenerátorral fertőtlenítik. Továbbra is működik az online jegyfoglaló rendszer, így előre is lefoglalható a jegy, sőt az ülőhelyek kiválasztása is lehetséges ezen a rendszeren keresztül.

„A nyitvatartási időben a kibővített előtér közösségi térként is bárki által igénybe vehető, a betérők számára olvasósarkot, illetve mobiltelefonos töltőállomást is biztosítanak” – emelte ki Papp Gábor. Hermann Katalin, a művelődési központ igazgatója az MTI kérdésére elmondta: a hévízi filmszínházban 2019-ben volt a legtöbb néző, az ország leglátogatottabb egytermes mozijaként akkor mintegy 60 ezer jegyet váltottak az előadásokra.

(MTI)