• Évről évre többen keresik fel a Thermalpark fürdőt.

  • Idén megújult a szállodájuk, ősszel pedig nekikezdenek az egyik medence felújításának.

Dinamikusan növekszik a dunaszerdahelyi – Thermalpark nevet viselő – termálfürdő vendégforgalma. Dél-Szlovákia egyik legkedveltebb fürdőjének 2014-ben 323 ezer, 2015-ben 377 ezer, tavaly pedig már közel 400 ezer látogatója volt. Ezzel párhuzamosan a bevételeik is megugrottak, ami tavaly már meghaladta a 3 millió eurót (körülbelül 920 millió forintot).

A Dunaszerdahelyi Televízió beszámolója szerint a közelmúltban befejeződött a fürdőhöz kapcsolódó szálloda fejlesztése is. A hotel korábban mindössze 16 szobával rendelkezett és kétcsillagos minősítése volt, azonban még így is nagyon szerették a vendégek. A foglaltsága éves szinten elérte a 90 százalékot.

Dunaszerdahelyi termálfürdőA tavaly szeptemberben kezdődött felújítás során megújították az épületet és a szobákat, valamint egy újabb emeletet is építettek, így a szobák száma 47-re, a hotel besorolása pedig háromcsillagosra nőtt. Somogyi Gábor, a termálfürdőt működtető társaság igazgatója elmondta azt is, hogy a szállodafejlesztés költsége megközelítette a 2 millió eurót.

A városi tulajdonban lévő Thermalpark Szlovákia ötödik leglátogatottabb fürdőjének számít, 18 hektáron 10 medencéjük működik, ebből 7 medence egész évben várja a fürdőzőket.

A Thermalpark nem csak a helyiek és környékbeliek körében kedvelt, egyre többen keresik fel a termálfürdőt távolabbi vidékekről is.

Dunaszerdahelyi termálfürdőA fürdő fejlesztése a szálloda átadása után sem áll le. Idén javítanak a parkoló világításán és a parkolóhoz kapcsolódó zöldterületeket is rendbe teszik, ősszel pedig nekikezdenek a szabadtéri úszómedence felújításának.

A termálfürdőbe jelenleg egy egész napos belépőjegy 8,5 euróba, a nyugdíjas belépő pedig 7,5 euróba kerül. Ez átszámítva 2600, illetve 2300 forint körüli jegyárakat jelent.

A Dunaszerdahelyi Televízió tudósítását itt tekintheti meg: